КОРЕКЦИЯ (Fix): Windows 10/11 се рестартира, вместо да се изключи.

Много потребители на windows 10/11 се оплакаха, че при натискането на бутона Изключване, компютъра се рестартира вместо да се изключи.

Причината за този проблем вече е разкрита като функцията за бързо стартиране, която Microsoft въведе с Windows 10 – функция, която всъщност има за цел да позволи на компютрите с Windows 10/11 да стартират по-бързо, когато излизат от изключване.

Деактивирайте бързото стартиране

За почти 90% от хората, които са били засегнати от този проблем с рестартиране вместо изключване, деактивирането на бързото стартиране в Опции за захранване (Power Options) се е погрижило за проблема. За да деактивирате бързото стартиране в Опции за захранване следвайте стъпките:

Отворете контролния панел.

Кликнете върху Опции на захранването.

Опции за захранване

Кликнете на Изберете какво да правят бутоните на захранването

Изберете какво да правят бутоните на захранването

В диалоговия прозорец Системни настройки кликнете върху оцветената в синьо опция Промяна на настройките, които в момента не са на разположение.

Промяна на настройките, които в момента не са на разположение

В секцията Настройки за изключване премахнете отметката от квадратчето до Включване на бързо стартиране (препоръчително) .

Включване на бързо стартиране (препоръчително)

Това ще деактивира бързото стартиране на вашия компютър и следващия път, когато изключите компютъра си, той всъщност ще се изключи и няма да се рестартира сам.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...