Най добрите приложения за Windows 11

Windows 11 има почти всичко необходимо за ежедневна работа с компютър. Все пак винаги има няколко изключителни приложения, които винаги са първите изтегляния на софтуер, които извършваме след нова инсталация на Windows.

Google Chrome (безплатно)

Microsoft Edge е значително подобрение в сравнение с уеб браузъра Internet Explorer, а сега Edge дори е браузър, базиран на Chromium. Така че е напълно добре да се придържате към браузъра, предоставен с вашата инсталация на Windows 11. Трудно е обаче да се спори с масивната поддръжка на приставки на Google Chrome и интеграцията с услугите на Google. Функции като интегрирана парола и мениджър за изтегляне също намаляват броя на приложенията, от които се нуждаете на първо място.

Ако използвате услугите на Google и използвате различни платформи като iOS, Android, Linux или macOS заедно с вашия компютър, тогава Chrome е важно изтегляне. Браузърът е малко раздут в наши дни, така че трябва да следите броя на разделите, които сте отворили, но в противен случай той все още е кралят.

Google Chrome

VLC Media Player (безплатно)

Дните на изтегляне на масивни кодови пакети за възпроизвеждане на неясни видео формати са за щастие отдавна зад нас. Все пак ще се натъкнете на видео файлове, които Windows Media Player просто не могат да разберат.

За щастие VLC Media Player може да възпроизвежда всеки медиен формат, който можете да си представите, и вероятно няколко, за които никой никога не е чувал! Това включва възможността да възпроизвеждате ISO файлове, в случай че имате пълнокачествени DVD изображения на устройство някъде.

VLC поддържа хардуерно декодиране, така че в повечето случаи няма да облага процесора ви, докато изпълнява други задачи едновременно. Той е без шпионски софтуер и няма реклами. Това приложение с отворен код оцелява само с дарения и смятаме, че ще ви се прииска да хвърлите няколко лева по техен начин, след като осъзнаете колко важен е VLC за всеки компютър.

VLC Media Player

PhotoScape (безплатно)

PhotoScape е страхотен безплатен редактор на снимки , който ще предложи на потребителите голям брой наистина полезни инструменти и функции за подобряване и редактиране на техните снимки.

Без значение с каква програма за редактиране на снимки сте свикнали, в това приложение ще намерите инструментите, които търсите. Изрязвайте снимките си с прави или кръгли граници, прилагайте множество филтри и дори редактирайте снимките си на партиди, за да спестите време. И когато сте готови, можете да ги свържете заедно в анимирани GIF файлове с персонализирани ефекти на преход.

За да сте сигурни, че сте доволни от избраните от вас ефекти за всяка снимка, тази програма ви позволява да визуализирате всяка промяна, преди да я направите. И тъй като всеки ефект сам по себе си е регулируем, можете да направите всички корекции, които искате, в плъзгаща се скала в прозореца за визуализация, преди да финализирате промените в самата снимка.

PhotoScape е просто незаменим.

photoscape

Steam (безплатно)

Steam е най-големият онлайн пазар за компютърни игри и има най-добрия Windows клиент от всички услуги за игри. Към момента на писане има над 50 000 игри в Steam, много от които безплатни!

Steam ви позволява да управлявате игрите си от едно централно приложение и дори можете да стартирате игри на компютъра си, които не сте закупили от магазина на Steam. Steam е домакин на огромни разпродажби с много популярни заглавия с намаление до 90% няколко пъти в годината. Ако мислите за игри на вашия компютър с Windows 11, тогава Steam трябва да е едно от първите приложения, които изтегляте.

Steam

7-Zip (безплатно)

С огромните твърди дискове и бърз интернет може да не мислите, че компресирането на файлове ще се използва много в наши дни, но почти всичко, което изтегляте от интернет, ще бъде в компресиран формат. Windows 11 има собствена поддръжка. ZIP файлове, но операционната система може да се почеше само след като започнете да изтегляте други формати.

7-Zip е безплатен файлов мениджър за компресиране с отворен код, който може да отваря практически всеки архивен формат. Той също така разполага със своя патентован формат 7-Zip, който има някои предимства в скоростта и размера пред други алгоритми.

7-Zip се интегрира добре с Windows File Explorer, така че можете да компресирате или отваряте архиви от менюто с десен бутон по всяко време.

7-zip.org

Notepad++ (безплатно)

Този безплатен подобрен текстов редактор трябва да бъде едно от първите приложения, които изтегляте.

Той поддържа много езици за програмиране и автоматично оцветява и форматира кода, така че да можете лесно да го редактирате и да разберете какво се случва. Това не е пълна среда за разработка, но е лек инструмент, който ще работи на всеки компютър, поддържащ Windows 11.

Това е задължително изтегляне на вашата система, независимо дали сте опитен програмист или някой, на който просто му трябва текстов редактор.

Notepad++

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...