Най-използваните клавишни комбинации на Google Chrome

Google Chrome е един от най-популярните браузъри в света и има много полезни функции, които могат да улеснят работата ни в интернет. Една от тези функции са клавишните комбинации, които могат да ни помогнат да ускорим работата си в браузъра. Ето някои от най-използваните клавишни комбинации на Google Chrome:

Ctrl+T – Отваря нов раздел в браузъра. Това ви позволява да работите в няколко различни уеб сайта едновременно.

Ctrl+W – Затваря текущия раздел. Тази комбинация може да бъде много полезна, когато искате да затворите бързо текущия раздел.

Ctrl+Shift+T – Отваря последния затворен раздел. Тази комбинация може да ви спести много време, ако случайно затворите важен раздел.

Ctrl+Tab – Превключва към следващия раздел. Ако имате отворени няколко раздела, тази комбинация ви позволява да се движите бързо между тях.

Ctrl+Shift+Tab – Превключва към предишния раздел. Тази комбинация ви позволява да се върнете към предишния раздел, който сте разглеждали.

Ctrl+L – Избирате адреса на страницата. Това ви позволява да бързо и лесно да въведете адреса на сайта, който искате да посетите.

Ctrl+F – Търсене на страницата. Тази комбинация ви позволява да търсите дадена дума или фраза на страницата.

Ctrl+Shift+N – Отваря нов приватен раздел. Тази комбинация отваря нов прозорец, в който вашите действия няма да бъдат запомнени от браузъра.

Ctrl+Shift+Delete – Отваря менюто за изтриване на историята и кеша на браузъра.

Ctrl++ – Увеличава мащаба на страницата. Тази комбинация ви позволява да увеличите мащаба на страницата, когато текстът е твърде малък.

Ctrl+- – Намалява мащаба на страницата. Тази комбинация ви позволява да намалите мащаба на страницата, когато искате да видите повече информация на екрана.

Ctrl+0 – Връща мащаба на страницата към оригиналната му стойност. Тази комбинация ви позволява да върнете мащаба на страницата към оригиналната му стойност, ако сте го променили по някакъв начин.

Ctrl+S – Запазва текущата страница. Тази комбинация ви позволява да запазите страницата, която разглеждате, на вашия компютър.

Ctrl+P – Отваря менюто за принтиране. Тази комбинация ви позволява да отворите менюто за принтиране, където можете да изберете опции за принтиране на текущата страница.

Ctrl+H – Отваря историята на браузъра. Тази комбинация ви позволява да видите списък с последно посетените от вас уеб сайтове.

Ctrl+J – Отваря изтегления файлов архив. Тази комбинация ви позволява да видите списък с файловете, които сте изтеглили от интернет.

Ctrl+Shift+J – Отваря конзолата на браузъра. Тази комбинация ви позволява да отворите конзолата на браузъра, където можете да проверите кода на страницата, да отстраните грешки и да изпълнявате JavaScript код.

Ctrl+Shift+M – Превключва в режим на имитация на мобилен устройство. Тази комбинация ви позволява да превключите в режим на имитация на мобилен устройство, където можете да проверите как ще изглежда сайтът на екрана на мобилно устройство.

Това са някои от най-използваните клавишни комбинации на Google Chrome, които могат да ви помогнат да работите по-бързо и ефективно в браузъра. Запомнете ги и използвайте когато е възможно, за да улесните работата си.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...