Нови трикове и настройки на Viber

Сигурен съм, че много от вас са чували за Viber – популярната мултимедийна платформа за комуникация. Той е един от най-популярните мобилни приложения за комуникация в света. То предлага безплатни текстови и гласови съобщения, видео и аудио обаждания, както и множество други функции. В тази публикация ще ви представя някои от най-полезните трикове и настройки на Viber, които могат да ви помогнат да използвате приложението по-ефективно.

История на Viber

Viber е основан през 2010 г. от Viber Media, Inc. Фирмата е създадена от двама израелски предприемачи – Талим Ковън и Игор Магазиник. Платформата е станала известна като бърза и евтина алтернатива на традиционните телефонни разговори. През 2014 г. японската корпорация Rakuten я придобива за 900 милиона долара.

На колко устройства е инсталиран моят Viber акаунт?

Ако се чудите дали някой се е закачил към вашия акаунт без ваше знание, има лесен начин да проверите това. Отворете Viber и влезте в:

Настройки (Settings) ==>Акаунт (Account) ==>Работен плот и таблети (Desktop and tablets).

Ще видите списък на всички устройства, които са закачени към акаунта ви. Ако видите непознато устройство, това може да означава, че вашият акаунт се следи.

Настройка на известяванията

Ако получавате много съобщения на Viber, може да ви се налага да изключите известията, за да не ви прекъсват постоянно. Във Viber има опция за изключване на известията или настрояване на тяхната интензивност. За да го направите, отидете в настройките на Viber и изберете "Известия". От тук можете да изключите известията напълно или да ги настроите според вашите предпочитания.

Използване на групови чатове

Груповите чатове в Viber са идеални за комуникация с група приятели или колеги. За да създадете групов чат, натиснете върху името на контакта, който искате да добавите, кликнете на трите точки горе в дясно и изберете опцията "Създаване на група с …".

Изберете тема

Viber предлага множество теми за персонализиране на приложението. За да промените темата, просто отидете в менюто с настройки, изберете "Изглед" и изберете темата, която ви харесва. Това е много полезно, ако искате да направите приложението по-приятно за окото и по-лесно за използване.

Скрийте профилната си снимка

Ако не искате вашата профилна снимка да се вижда от всички потребители на Вайбър, влезте в "Настройки" => "Поверителност" и деактивирайте опцията "Покажи моята снимка". Сега потребителите, които не са във вашия списък с приятели, няма да виждат вашата снимка.

Синхронизирайте контактите си

Ако искате да видите всички контакти, които вече използват Viber, можете да използвате опцията "Синхронизиране с контактите" в менюто настройки => Общи и Синхр. на контакти. Това ще ви помогне да свържете с Viber всички вашите приятели и да спестите време при търсенето на техните контакти.

Използвайте Viber на компютъра си

Все още много хора не знаят, че Viber също е наличен за компютър. Това означава, че можете да използвате приложението си и на голям екран. За да използвате Viber на компютър, трябва да го изтеглите и да го инсталирате на вашия компютър. След това трябва да влезете в акаунта си на Viber, като използвате телефонния си номер за потвърждение.

Скриване на онлайн статус

Понякога наистина не искате хората да виждат кога сте „Онлайн“ или дали другите са „Видели“ вашето съобщение. Можете да деактивирате тези функции, за да ви осигурят малко повече поверителност . Ако искате да скриете статуса си , следвайте тези стъпки:

На главната страница на приложението Viber натиснете Още и изберете Настройки .

Докоснете Поверителност и премахнете отметката от Споделяй състоянието Онлайн .

Забележка : Тази функция може да се включва/изключва само веднъж на всеки 24 часа.

Използвайте функцията за изчистване на чатове

Ако искате да изтриете историята на чата, може да използвате функцията за изчистване на чатове. Просто кликнете върху името на чата, задръжте пръста и от появилото се меню изберете опцията "Изтрий чат". Това ще изтрие всички съобщения и медийни файлове, свързани с този чат.

Споделяне на вашата локация

Ако искате да споделите вашата локация с някого по Вайбър, можете да използвате функцията „Сподели местоположението“.

Просто кликнете върху името на когото желаете да изпратите вашето местоположението.

Кликнете на трите точки долу в дясно и изберете Местоположение

Използвайте функцията “Без звук”

Ако не искате да получавате уведомления за нови съобщения в определен чат, можете да използвате функцията "Без звук".

Просто кликнете върху името на чата, за който искате да изключите звука.

Избере трите точки горе в дясно след това Инфо за чат

Изключете плъзгача на Изкл. звука на чат

Използвайте функцията за скриване на чатове

Ако искате да скриете определен чат от главния екран на Viber, може да използвате функцията за скриване на чатове.

Просто кликнете върху името на чата, задръжте пръста и от появилото се меню изберете опцията Скрий чат

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...