Обновяването Windows 10 Redstone 3 ще излезе през месец септември

Този четвъртък Microsoft официално обяви, че обновяванията за операционната система Windows 10 и за услугата Office 365 ProPlus ще излязат едновременно. Заедно с това съобщение бе обявено и кога точно ще излезе обновяването Windows 10 Redstone 3 – това ще стане през месец септември.

Софтуерният гигант преминава към предсказуемо разписание на големите обновявания за новата операционна система. Те ще излизат два пъти годишно – през месец март и през месец септември. Всъщност, тези месеци могат да означават датите на окончателната компилация на обновяването, което да се появи месец по-късно, както бе с Creators Update.

Всяка обновена по този начин Windows 10 ще се поддържа в продължение на 18 месеца, което е по-малко от сегашния срок на поддръжка. Ако сравним с времето на поддръжката на оригиналната версия Windows 10 1507, изтичащо на 9-ти май тази година, то е по-дълго – 22 месеца.

Обявяването на конкретните месеци за обновяванията е нещо необичайно за Microsoft. Миналия октомври за обновяването Creators Update бе казано че ще се появи „в началото на 2017 година“, без да се укаже конкретен месец. Да се надяваме, че Microsoft ще остане пунктуален в това отношение.

Както обикновено, информация за Windows 10 Mobile не бе дадена. Видяхме, че едва 13 модела смартфони получават Creators Update, а за колко от тях ще има Redstone 3 засега не е известно.

Тъй като Windows 10 Redstone 3 ще излезе през септември, номерът на компилацията ще бъде 1709. Нова информация за нововъведенията в Redstone 3 се очаква да получим по време на събитието Build 2017 на 10-ти май.

Източник:kaldata.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...