Поддръжката на Windows 7 ще бъде прекратена в началото на 2020 година

Техническата поддръжка на Windows 7 ще бъде прекратена на 14 януари 2020 г. и се препоръчва преминаването към Windows 10 възможно най-скоро. Това се съобщава в официалният блог на Microsoft.

В публикацията компанията предупреждава потребителите, че Windows 7 е остаряла платформа, която страда от сериозни проблеми със сигурността и ще става все по-уязвима за хакерски атаки.

Освен това, Windows 10 е единствената ОС на Microsoft, която осигурява пълна поддръжка на новите чипове на Intel, AMD и Qualcomm. В допълнение, голяма част от разработвания софтуер ще бъде насочен само към най-новите версии на Windows.

Подробности за жизнения цикъл на различните ОС на Microsoft можете да разберете на support.microsoft.com, а от Центъра за сервизни пакети и актуализации, можете да изтеглите най-новия сервизен пакет или актуализация.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...