Полезни съвети за работа с таблет

Работата с таблет може да бъде много удобна, особено когато сте в движение и не можете да работите на десктоп компютър или лаптоп. Таблетите са леки и преносими и могат да бъдат използвани за множество задачи – от четене на книги до редактиране на документи и гледане на видео.

Ако за първи път използвате таблет и сте горд собственик на нов таблет, добре дошли! Въпреки, че е забавно и удобно за множество цели, използването на таблет може да изглежда малко непосилно в началото.

В края на краищата вие работите с ново устройство и както използвате всичко друго, което е ново за вас, ще ви отнеме малко време, за да се запознаете напълно с вашето ново устройство. Ако знаете основите, но търсите някои съвети как да използвате таблета си пълноценно, попаднали сте на правилното място.

В тази публикация ще разгледаме едни от най-полезните съвета, за да направите използването на вашия таблет по-лесно, по-ефективно и по-продуктивно изживяване.

Управление на живота на батерията

Понякога това означава ограничаване на отворените приложения до минимум. Но откъде знаеш какво е отворено? Отговорът е мениджърът на задачите. Той изброява програмите, които в момента работят във фонов режим, изтощавайки батерията ви. Но вместо да превъртате, за да намерите диспечера на задачите, можете да го стартирате възможно най-бързо, като просто задържите клавиша за начало.

Използвайте стилус за по-добра прецизност

Ако работите с таблет за рисуване или забележки, можете да използвате стилус, за да постигнете по-голяма прецизност. Стилусът ще ви помогне да постигнете по-добро контролиране на линиите и да рисувате по-естествено.

Възползвайте се от това, което е безплатно

Ако ви предстои дълъг полет или трябва да заемете времето си за няколко часа, има много безплатни материали за четене, от които можете да се възползвате на таблета си, независимо дали искате безплатна електронна книга, електронно списание или безплатна библиотека електронни книги. Можете да намерите и изтеглите много безплатни книги за kindle от Amazon и да ги прочетете на вашето устройство. Ако списанията са по-ваш стил, можете да отидете в Zinio и да изтеглите тонове цифрови списания и няма дата за връщане! Можете дори да изтеглите по-стари броеве, ако искате да имате повече материали за четене на списание.

Настройте клавиатурата

Таблетите често имат вградени клавиатури, но можете да добавите и външна клавиатура, за да увеличите ефективността на работата си. Можете да настроите клавиатурата според вашите предпочитания, за да я направите по-лесна за използване.

Поддържайте графика си организиран

Използвайте таблета си като начин да включите аларми, за да ви събудят, да си спомните лекарствата си, да изпълните тази поръчка, да отидете на тази среща и да организирате работната си среща навреме. Използването на алармите на вашия таблет ще ви помогне да запомните какво трябва да направите след това и ще бъдете предупредени тридесет минути предварително. Използвайте вече инсталираното приложение за часовник на вашия таблет, за да го използвате като хронометър, таймер и аларма, за да сте навреме за всичко.

Избягвайте изтощаването на батерията

Таблетите обикновено имат по-малки батерии от лаптопи, затова е важно да се грижите за тях. Затваряйте приложенията, които не използвате, и намалете яркостта на екрана, за да удължите живота на батерията.

Използвайте онлайн приложения

Таблетите са често свързани с интернет, което означава, че можете да използвате онлайн приложения като Google Docs, Microsoft Office Online и Dropbox за да съхранявате, редактирате и споделяте документи.

Изберете подходящите приложения

Много приложения за таблети могат да ви помогнат да увеличите ефективността на работата си. Например, има приложения за управление на задачи, за рисуване и за забележки, за управление на календара и други. Изберете приложения, които отговарят на вашите нужди и които могат да ви помогнат да работите по-ефективно.

Поддържайте устройството си актуално

Таблетите, като всички други устройства, имат нужда от актуализации на софтуера. Проверявайте редовно за нови ъпдейти на операционната система и приложенията и ги инсталирайте, за да гарантирате, че устройството ви работи оптимално.

Използвайте защитни калъфи и протектори за екрана

За да предпазите таблета си от драскотини и удари, можете да използвате защитни калъфи и протектори за екрана. Това ще удължи живота на устройството ви и ще го предпази от повреди.

Съхранявайте данните си в облака

Съхраняването на данни в облака е много удобно и сигурно решение, особено ако губите устройството си или има повреда на него. Можете да използвате услуги като Google Drive, OneDrive или Dropbox, за да съхранявате важните си данни в облака.

В заключение, работата с таблет може да бъде много удобна и ефективна, ако знаете как да го използвате правилно. Следвайте тези полезни съвети, за да увеличите ефективността на работата си с таблета и да извлечете максимална полза от него.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...