Пренасочване на домейн чрез .htaccess

Какво е Htaccess файл?

Файлът .htaccess или Hypertext Access е конфигурационен текстов файл, който контролира директорията и всички поддиректории, разположени на уеб сървър на Apache.

Като конфигурационен файл .htaccess е много мощен. Дори и най-малката синтактична грешка , може да доведе до това, че съдържанието ви да не се показва правилно или изобщо да не се показва.

Ако използвате базиран на Linux уеб хостинг, вашите уеб приложения вероятно работят на Apache. Може да сте виждали файла .htaccess в определени директории, особено ако сте си качили WordPress, или друг уеб софтуер за управление на съдържанието.

Файлът .htaccess може да включва конкретни инструкции към уеб сървъра. Този файл може да конфигурира уеб сървъра да изисква парола за директорията, в която се намира. Файлът .htaccess може също да бъде конфигуриран да пренасочва автоматично потребителите към друг индексен файл или сайт, да ограничава или разрешава потребители въз основа на IP адреси и да деактивира списъците в директории. Може никога да не се наложи да редактирате файла .htaccess, но ако го направите, трябва да се уверите, че файлът носи името само .htaccess , с точка отпред и без разширение на файла .txt или .htm.

Правила за пренасочване 301 с Htaccess

Пренасочване на цял сайт или домейн към нов

Redirect 301 / http://www.domain.com/

Пренасочване на една страница

Redirect 301 /pagename.php http://www.domain.com/pagename.html

Пренасочване на цял сайт към под папка

Redirect 301 / http://www.domain.com/podpapka/

Пренасочване на под папка към друг уебсайт

Redirect 301 /podpapka http://www.domain.com/

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...