При проблеми с езика на писане при XP

В този урок ще ви покажа често срещаният проблем когато отворите някакъв инсталационен файл и трябва да излезе на български но излизат ироглифи или при notepad като пишете на български и го запазите и после го отворите повторно всичките букви са станали на въпросителни знаци!

За да премахнете този проблем трябва да влезнете в Контролния Панел (Control Panel), от там избирате Regional and Language Option.

Като влезнете в Regional and Language Options,избирате от горната лента Advanced пада се последната.

Избирате на Language for non-Unicode programs и там където се избират езиците трябва да е Bulgarian (Български), но преди това сложете диска на window-са защото по принцип го иска за да се изпълни тази функция.Когато вече диска е в компютъра натискате OK ще ви поиска да рестартирате компютъра след което, всичко е готово.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...