Промяна на логин фоновото изображение при Windows 7

1) Ако вече имате къстомизиран от производителя на компютъра фон, прескочете стъпката, ако не отварете regedit.exe и намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background . Създайте DWORD value наречена OEMBackground със стойност 1
2) Отворете папката C:\Windows\System32\oobe и ако е необходимо, създайте папка info и в нея backgrounds
Тук можете да поставите вашият желан фон, но обърнете внимание, че той трябва да се нарича backgroundDefault.jpg и не трябва да надвишава 256к.

Желателно е предварително да изрежете точно за вашата резолюция на екрана с програма като Paint или Xnview, за да не се получи размазване.

Премахването или преименуването на файла ще върне стандартния синкав фон на Уиндоус. За влизане в сила на промените не е необходим рестарт.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...