Пряк път (Shortcuts) за BIOS в Windows 11/10

UEFI BIOS, може да контролира почти всичко, свързано с хардуерът на вашия компютър и Advanced Boot Menu, което ви дава достъп до полезна среда за възстановяване на системата. За съжаление, достигането до тези места може да бъде дълъг процес.

Как да влезете в UEFI BIOS с помощта на пряк път или команда:

Отворете CMD като администратор и въведете следното:

shutdown /r /fw /f /t 0

И натиснете Enter на клавиатурата си. Това незабавно ще рестартира вашия компютър с Windows 11/10 и след това ще получи достъп до UEFI BIOS на вашия компютър.

Ако тази команда ви харесва, но искате да я изпълните още по -бързо, можете да създадете пряк път за BIOS.

1.Кликнете с десен бутон на декстопа
2.Кликнете на Създай => Пряк път

В ново-отворилият се прозорец напишете следното:

shutdown /r /fw /f /t 0

Кликнете на Напред => Готово

Вече имате шорткът (пряк път) , но за да стане по красиво и удобно да добавим и иконка :

1.Кликнете с десен бутон на вече готовият шорткът (пряк път)
2.Кликнете на Свойства => Смяна на иконата, след което си изберете иконата
3.Кликнете на ОК

Ако искате нещо още по – лесно, можете просто да изтеглите прекия път за Windows 11/10 BIOS, който вече създадохме за вас, наречен UEFI BIOS. За да го получите, изтеглете този ZIP файл , извлечете съдържанието му и ще го намерите там.

Кликнете двукратно на прекия път и вашият компютър или устройство с Windows 11/10 ще се рестартира и зареди UEFI BIOS, след като натиснете Да в подканата на UAC, която ще се покаже.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...