Списък с кодове за грешки и решения на диспечера на устройствата в Windows 10

Списък с кодове за грешки и решения на диспечера на устройствата в Windows 10

Диспечерът на устройствата е вграден в операционната система Windows и се използва за управление на всички хардуерни устройства, свързани към компютъра. Ако устройството не работи правилно, диспечерът на устройствата може да покаже код на грешка. Кодът на грешката може да помогне за идентифициране на проблема и намиране на решение.

В тази статия ще разгледаме списъка с кодове за грешки, които могат да се появят в Диспечера на устройствата на Windows 10, както и най-честите решения за тях.

Как да намерите кода на грешка

За да намерите код на грешка на диспечера на устройствата, щракнете с десния бутон върху устройството в диспечера на устройствата и изберете "Свойства". След това щракнете върху раздела "Детайли" и изберете "Код на грешка" от списъка с падащи менюта.

Запомнете, че различните кодове на грешка могат да указват различни проблеми, така че е важно да изследвате всеки код отделно, за да намерите правилното решение за конкретния случай.

Код 1

Този устройства не е конфигуриран правилно

Когато видите този код на грешка, опитайте да рестартирате компютъра и проверете дали устройството е свързано правилно. Ако проблемът продължава, актуализирайте драйверите или преинсталирайте устройството.

Код 10

Този устройства не може да стартира

Този код може да се появи, когато драйверите на устройството са повредени или несъвместими. Решението е да актуализирате или да преинсталирате драйверите на устройството.

Код 28

Драйверите за този устройства не са инсталирани

За да решите този проблем, инсталирайте съответните драйвери за устройството, което предизвиква грешката. Можете да го направите ръчно от Управление на устройствата.

Код 43

Този устройства е спряно

Преинсталирайте драйверите на устройството и опитайте да го рестартирате. Ако проблемът продължава, устройството може да бъде повредено и да изисква замяна.

Код 45

Този устройства е неизвестно

Този код на грешка може да се реши чрез актуализация на драйверите или преинсталиране на устройството. Ако това не помогне, може да има проблем със самото устройство.

Код 31

Този устройства не може да бъде намерено

Проверете дали устройството е правилно свързано към компютъра и дали драйверите му са актуални. Също така, опитайте с друг USB порт или кабел.

Код 37

Устройството е забранено

Този код се появява, когато устройството е забранено. За да го решите, отидете в Управление на устройствата, намерете устройството и го активирайте.

Код 51

Windows не може да зареди драйверите

Проблемът обикновено е свързан с неправилни или повредени драйвери. Преинсталирайте ги или използвайте инструментите за управление на драйверите на Windows.

Код 52

Windows не може да провери подписа на този драйвер

За да решите този проблем, можете да изключите изискването за проверка на подписите на драйверите в настройките на Windows.

Код 43

Устройството работи неправилно

Преинсталирайте драйверите на устройството и проверете за актуализации на фърмуера (firmware). Този код често се свързва с проблеми в драйверите.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...