Старите версии на Skype за Windows спират да работят на 1 март

От 1-ви март 2017 г. потребителите няма да могат да използват остарели версии на Skype работещи под Windows и Mac OS. За продължаване на безпрепятственото използване на услугите на Skype, всеки трябва да обнови софтуера до най-новата му версия.

Решението за принудително обновяване е продиктувано от желанието на разработчика да предостави на потребителите си възможно най-доброто „Skype преживяване“.

Освен това, обновяването е нужно и заради прехода на Skype от peer-to-peer към модерната „облачна“ архитектура. Microsoft уверява, че по този начин ще повиши производителността и ще може да добавя нови функции, които ще могат да бъдат използвани през „облака“.

От Microsoft не за пръв път предприемат подобна стъпка. През 2014 г. „пенсионираха“ версии на Skype 6.13 за Windows и 6.14 за Mac OS.

Skype се появи през 2003г., а през 2006г. се появи и възможността за видео разговори. През 2005г. Skype беше придобит от Microsoft.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...