Статистика на операционните системи и браузъри към месец февруари 2017 година.

Още в първия ден на новия месец NetMarketShare традиционно публикува новата статистика на операционните системи и браузъри.

Новата статистика показва, че през най-краткия месец в годината делът на Windows 7 е нараснал, а на Windows 10 е спаднал. Операционната система Windows 7 продължава да е лидер с 48,41% (+1,21%), докато разпространението на новата Windows 10 е 25,19% (-0,11%). На трето място е Windows XP с 8,45%, следвана от Windows 8.1 с дял от 6,81%.

Оказа се, че вместо ръст, който Microsoft с всички сили се опитва да постигне, Windows 10 е започнала да губи потребители. Разпространението на Windows XP също намалява и навярно Microsoft е доволен от спада с цели 0,72%.

 Това състояние на нещата никак не спомага за разпространението на браузъра Edge, вграден единствено в ОС Windows 10. Неговият дял в края на месец февруари е 5,5% с ръст едва 0,07%. Явно всички надежди се възлагат на голямото обновяване Windows 10 Creators Update, с което Edge трябва да получи редица нови възможности.

При уеб-браузърите лидер е Google Chrome с дял от 58,53%, следван от Internet Explorer с разпространение 19,17%, а на трето място е Firefox с 11,68%.

Microsoft е наясно с този процес и неотдавна каза, че може и да не успее да постигне инсталацията на Windows 10 на 1 милиард устройства до края на тази година.

Източник:kaldata.com

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...