Съвети и трикове за диспечера на задачите на браузъра Microsoft Edge

Microsoft Edge е популярен браузър, който е част от операционната система Windows. Един от най-важните инструменти, които браузърът предлага на потребителите са диспечера на задачите. Този инструмент позволява на потребителите да видят всички процеси, които се изпълняват в браузъра, да управляват тези процеси и да оптимизират използването на ресурсите.

В тази статия ще разгледаме няколко съвета и трикове за диспечера на задачите на браузъра Microsoft Edge.

① Използвайте клавишната комбинация Shift + Esc, за да отворите диспечера на задачите на браузъра.

Това е най-бързият начин да достъпите диспечера на задачите на браузъра. Клавишната комбинация Shift + Esc ще отвори директно диспечера на задачите.

② За да видите повече подробности за даден процес, кликнете върху него .

Когато кликнете върху даден процес, диспечера на задачите ще ви покаже някои основни данни за този процес, като името на процеса, използваната памет и процесора.

③ Ако искате да прекратите процес, изберете го и след това кликнете върху “Край на задачата”.

Ако имате процес, който работи бавно или консумира много ресурси, можете да го прекратите, за да освободите ресурсите. За да направите това, просто изберете процеса и кликнете върху "Край на задачата".

④ Използвайте филтрите, за да намерите конкретен процес по име или по използваните ресурси.

Филтрите в диспечера на задачите на Microsoft Edge могат да бъдат полезни, ако искате да намерите конкретен процес. Можете да филтрирате процесите по име или по използваните ресурси. За да направите това, кликнете върху иконата "Филтър" и изберете критерия, който искате да използвате за филтриране.

⑤ Използвайте “Ключови думи” за да намерите процес, който използва даден ресурс.

Ако знаете, че даден процес използва даден ресурс, но не можете да го намерите, можете да използвате "Ключови думи". В диспечера на задачите на Microsoft Edge има функция за търсене на "Ключови думи". За да я използвате, кликнете върху иконата "Търсене на ключови думи" и въведете ключовата дума, която искате да потърсите. Диспечера на задачите ще ви покаже всички процеси, които използват тази ключова дума.

⑥ Използвайте диспечера на задачите, за да откриете, кои сайтове използват много ресурси.

Ако имате проблем с бавно зареждащи се уеб страници, можете да използвате диспечера на задачите, за да откриете, кои сайтове използват много ресурси. За да направите това, кликнете върху иконата на менюто на Microsoft Edge и изберете "Диспечер на задачи". В диспечера на задачите, изберете процеса, който съответства на сайта, който искате да проверите. Това ще ви покаже колко ресурси използва сайта и можете да определите, дали той е главната причина за забавянето на браузъра.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...