Създаване на пълно архивиране в Windows 11

В продължение на много години Windows включва решения за архивиране, които ви позволяват да заснемете пълна реплика на вашата инсталация на Windows. Това означава, операционната система, приложения и файлове се архивират в определен момент от времето, което можете да възстановите на нов външен твърд диск в случай на повреда.

Ако не знаете как да архивирате в Windows 11, тази статия ще ви помогне.

Кликнете с десният бутон върху Старт
Изберете Терминал на Windows (Admin)

Въведете следната команда, за да създадете пълно архивиране на Windows 11 и натиснете Enter:

!!! В командата променете "D" в опцията "-backupTarget" с буквата на устройството за външното хранилище, което искате да използвате за архивирането.

wbAdmin start backup -backupTarget:D: -include:C: -allCritical -quiet

Ако желаете да създадете пълно архивиране, което включва всички устройства, свързани към вашето устройство въведете следната команда.

wbAdmin start backup -backupTarget:D: -include:C:,E:,F: -allCritical -quiet

След като завършите стъпките, архивът ще бъде записан на външното устройство, което сте задали в командата.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...