Тайни кодове за Android, които трябва да знаете

Тайни кодове за Android, които трябва да знаете.
Ако търсите най-добрите тайни кодове за Android сте на правилното място.

USSD кодовете, наричани още „тайни кодове“, са просто кодове, които се използват за отключване на скрити действия във вашия смартфон. Unstructured Supplementary Service Data или по на кратко(USSD) е протокол за потребителски интерфейс, който можете да използвате за достъп до скрити функции във вашия смартфон.

И така, кои са най-често срещаните кодове за Android?

*#06# => показва IMEI на устройството (телефона)

Можете да го използвате, примерно за да проверите дали IMEI на устройството е същият като на кутията.

232338## => Показва MAC адреса на устройството (телефона)

MAC адреса, е уникален адрес, присвоен на всяко устройство. Важно е, тъй като може да се използва за уникално идентифициране, докато е свързан към мрежа.

49862650468##* => Показва информация за фърмуера

Този код е важен,защото дава информация за фърмуера, хардуера и датата на производство.

3282727336*# => Показва информацията за системата и съхранението

Като стартирате този USSD код, можете да получите точна информация за вътрешната Android система на устройството и наличното хранилище.

*#67# => Показва пренасочването на повиквания

Ако искате да знаете дали вашите повиквания се пренасочват към друг номер, използвайте този код. Това ще ви каже дали пренасочването на повиквания е активно на вашето устройство и също така ще ви покаже номера, към който се пренасочват вашите повиквания.

34971539## => Показва информацията за камерата

Този код ви позволява да видите изчерпателна информация за камерата, включително броя на камерите, максималното увеличение, версията на фърмуера и други подробности.

27673855# => Този код ше изчисти устройството ви и ще преинсталира фърмуера. Внимавайте: Това е твърдо нулиране и ще изтрие всичко , така че използвайте само при абсолютна спешност.

7780## => фабрично нулиране

Ако не искате да стартирате твърдо нулиране (горният код), това е следващата най-добра опция.

7594## => Този код променя действието на бутона за включване

Ако искате да промените поведението на бутона за захранване, можете да използвате този код. Вместо да се налага да държите бутона за захранване и след това да избирате от менюто за захранване, за да изключите телефона си, този код ви позволява да изключите телефона си, без изобщо да показвате менюто за захранване.

0# => Показва общ тест на устройството (телефона)

Въведете този код на вашето устройство с Android и той ще ви покаже множество различни функции за вашето устройството (телефон).

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...