Уплътнения вместо термична паста

Германската компания Thermal Grizzly стартира продажбите на термичните въглеродни уплътнения Carbonaut, предназначени за замяна на традиционната термична паста. От името на продукта си личи, че се използва въглероден полимер. Дебелината на уплътненията е едва 0,2 мм. Топлопроводимостта на новите изделия е впечатляващите 62 W/mK. За сравнение, при популярната термична паста Arctic MX-4 този показател е 8,5 W/mK, а при течния метал Thermal Grizzly Conductonaut топлопроводимостта е 73 W/mK.

 

Към достойнствата на Carbonaut производителят посочва възможността за повторно използване, високата еластичност, благодарение на която се компенсират и най-малките неравности, както и дълготрайността. При използването на Carbonaut не е необходимо да се безпокоим за замяната на термичния интерфейс през целия цикъл на централния или графичния процесор. Производителят подчертава, че топлопроводимостта на Carbonaut не се променя в рамките на температурния диапазон от -250 до 150°C. Единственият минус на въглеродните уплътнения  Carbonaut е, че те провеждат електрическия ток и не трябва да се допуска контакта с електронните компоненти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Предлагат се няколко размера на въглеродните гарнитури Thermal Grizzly Carbonaut, подходящи за различните CPU и GPU.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...