Как да инсталираме Statping с Docker Compose на Ubuntu 22.04?

Statping е софтуер с отворен код , който предоставя модерна „страница за състоянието“. Това ви позволява да наблюдавате наличността на различни услуги. Statping може лесно да се конфигурира чрез графичен интерфейс и предоставя приложение за Android.

Statping е страница за състояние и наблюдение на вашите уебсайтове и приложения с красиви графики, анализи и добавки .

Той е много леко приложение и е достъпно за Linux, Mac и Windows. Изображението на Docker е само ~16Mb, така, че това приложение няма да запълни пространството на вашия твърд диск.

Прекрасно мобилно приложение

Приложението Statping е достъпно безплатно в App Store и Google Play. Приложението ще ви позволи да преглеждате услуги, да получавате известия, когато дадена услуга е офлайн, да актуализирате групи, потребители, услуги, съобщения и други! Стартирайте свой собствен Statping сървър и след това го свържете към приложението, като сканирате QR кода.

Statping е софтуер с отворен код , който предоставя модерна „страница за състоянието“. Това ви позволява да наблюдавате наличността на различни услуги. Statping може лесно да се конфигурира чрез графичен интерфейс и предоставя приложение за Android.Statping е страница за състояние и наблюдение на вашите уебсайтове и приложения с красиви графики, анализи и добавки .Той е много леко приложение и е достъпно за Linux, Mac и Windows. Изображението на Docker е само ~16Mb, така, че това приложение няма да запълни пространството на вашия твърд диск.Прекрасно мобилно приложениеПриложението Statping е достъпно безплатно в App Store и Google Play. Приложението ще ви позволи да преглеждате услуги, да получавате известия, когато дадена услуга е офлайн, да актуализирате групи, потребители, услуги, съобщения и други! Стартирайте свой собствен Statping сървър и след това го свържете към приложението, като сканирате QR кода.

Как да инсталираме Statping с Docker-Compose?

За да започнем, ще ни трябва:

Инсталирана версия на Docker и Docker Compose.

Първо актуализирайте системните хранилища:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Лично аз съхранявам всичките си докери в папка докери в домашната си директория. Ако не съществува, създайте тази папка:

mkdir dockers

След това в папката dockers създайте папка, в която ще разположим Statping

mkdir statping

След което в папката statping създайте файл docker compose.yml

vi docker-compose.yml

Във файла docker-compose.yml добавяме следното съдържание:

version: '2.3'

services:
  statping:
    container_name: statping
    image: statping/statping:dev
    restart: always
    volumes:
      - /root/dockeri/statping/statping_data:/app
    environment:
      DB_CONN: sqlite
    ports:
      - 8181:8080
networks:
  default:
    name: monitoring-net
    external: true

Записваме информацията с натискане на :wq

Стартираме docker-compose файла със:

docker compose up -d

След като командата приключи, можете да проверите, дали докерът се е стартирал:

docker ps

След това ще получим достъп до услугите на statping, работещи в Docker през уеб браузъра:

http://SERVER_IP:8181

По подразбиране потребителското име е admin , паролата също е admin

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...