Как да настроим автоматично изключване в Windows 11?

Въпреки че таймерът за изключване е много удобен, не всички потребители знаят за него. Накратко, таймерът за изключване е инструмент, който автоматично изключва вашия компютър след определено време, което сте задали. В Windows 11 има два основни начина за настройка на таймера за изключване: използване на определени команди в Windows и използване на специален софтуер за планиране на изключване.

ВРЕМЕ              КОМАНДА
1. 1 минута    shutdown -s -s -t 60
2. 5 минути    shutdown -s -s -t 300
3. 10 минути  shutdown -s -s -t 600
4. 15 минути  shutdown -s -s -t 900
5. 60 минути  shutdown -s -s -t 3600
6. 2 часа     shutdown -s -s -t 7200
7. 4 часа     shutdown -s -s -t 14400
8. 8 часа     shutdown -s -s -t 28800
9. 12 часа   shutdown -s -s -t 43200
10. 16 часа shutdown -s -s -t 57600

Ето 2 лесни начина да настроите таймера за изключване на Windows 11 на вашия компютър:


1) Run box е много познат на повечето специализирани потребители, защото е началото на много задачи и помага на работата ви да бъде по-бърза. Но при обикновените потребители може да отнеме малко време, за да използвате този инструмент, защото изисква някои определени команди.

Най-лесният начин да се отвори кутията Run е да натиснете Window + R . Ще се появи диалогов прозорец и трябва да въведете shutdown -s -t 3600 , след което щракнете върху OK.

Това означава, че компютърът ви ще се изключи автоматично след 1 час.

Можете да промените „3600“ със „7200“, 2 часа или „14400“, 4 часа и повече със същия принцип.

За да отмените тази команда, можете да отворите полето Run и да напишете shutdown -a.

2)Използвайте пряк път, за да зададете таймер за изключване

Ако не искате да запомняте никакви команди и трябва да използвате този инструмент много пъти, създаването на пряк път е добра идея.

На работния плот кликнете с десния бутон върху която и да е празна област. Преместете мишката на Създай и след това да щракнете върху Пряк път .

Ще има поле с въпрос „За кой елемент искате да създадете пряк път?“

Въведете C:WindowsSystem32Shutdown.exe

Щракнете върху Напред, Windows ще ви зададе още един въпрос относно името на този пряк път, напишете всичко, след което щракнете върху Готово.

На работния плот вече ще има нов пряк път. Кликнете с десния бутон върху него и изберете Свойства

Въведете -s -t 3600 -c "Operation was successful" или копирайте C:WindowsSystem32shutdown.exe -s -t 3600 -c "Operation was successful" в полето Цел

Можете да промените „3600“ с желания период от време (мерени в секунди)

За да отмените таймера за изключване, можете да създадете друг пряк път по същия начин, но да замените “Operation was successful”” с “shutdown -a”.

Източник https://uroci.fedia.eu

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...