Как се сменя регистрационния ключ на Windows XP?

Това ръководство, има само за цел да ви покаже как да смените регистрационния ключ.

За да смените стария ключ с нов следвайте тези стъпки:

  1. От старт меню изберете Run.
  2. В полето Оpen напишете regedit и натиснете ОК.
  3. В левия панел с дървото намерете следния ключ на системния регистър и щракнете върху него: HKEY_LOCAL_MACHINE\\Software\\Microsoft\\WindowsNT\\Current Version\\WPAEvents.
  4. В десния панел щракнете с десния бутон на мишката върху OOBETimer и натиснете Modify или щракнете два пъти върху OOBETimer.
  5. Направете някаква промяна (достатъчно е да изтриете нещо) и това ще деактивирате Windows XP. Натиснете OK и затворете прозореца на Registry Editor.
  6. От старт меню изберете Run.
  7. В полето Open въведете следната команда – %systemroot%\\system32\\oobe\\msoobe.exe /a и натиснете ОК.
  8. Щракнете върху радио бутона Yes, I wаnt to telephone a customer service representative to activate Windows (Да, искам да се обадя на представител на отдела за обслужване на клиенти, за да активирам Windows ), и натиснете бутона Next.
  9. Натиснете бутона Change produkt key (промяна на продуктовия ключ).
  10. Въведете новия продуктов ключ в полетата New key и натиснете Update. Продуктовия ключ представлява 5 групи от по 5 букви (латински) и цифри.

Aко бъдете върнати към предишен прозорец натиснете бутона Remind me later (Напомни ми по-късно) и рестартирайте компютъра си.

  • Повторете стъпки 6 и 7, за да проверите дали Windows XP се е регистрирал както трябва. Трябва да видите следното съобщение:
    Windows is already activated. Click OK to exit. (Windows вече е активиран. Натиснете ОК за да излезете).Това съобщение означава успешно сменен ключ.
  • Ако не виждате това съобщение, то новия ви ключ нещо не е в ред. Опитайте отново или с друг.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...