Новите неща в браузърът Google Chrome

Новите неща в браузърът Google Chrome

Google Chrome е най-популярният браузър в света, използван от над 2 милиарда души всеки месец. Той предлага широк спектър от функции и възможности, които го правят предпочитан избор за потребители на всички нива на опит.

Най-новата версия на Chrome, 119.0.6045.124, е актуализирана на 7 ноември 2023 г. Тя включва редица нови функции и подобрения, които правят браузъра още по-бърз, по-сигурен и по-лесен за използване.

Новите функции

Ето някои от най-важните нови функции в Chrome 119:

  • Поддръжка за WebXR

WebXR е нов набор от технологии, които позволяват на уебсайтовете да създават 360-градусови и виртуално реални преживявания. Chrome 119 е първият браузър, който поддържа WebXR на всички платформи.

  • Поддръжка за QUIC

QUIC е нов протокол за трансфер на данни, който обещава да бъде по-бърз и по-надежден от HTTP/2. Chrome 119 е първият браузър, който поддържа QUIC на всички платформи.

  • Нов дизайн на менюто с настройки

Менюто с настройки на Chrome е преработено, за да бъде по-лесно за използване. Новият дизайн е по-интуитивен и включва опростени опции за конфигуриране на браузъра.

  • Нов инструмент за защита от фишинг

Chrome 119 включва нов инструмент за защита от фишинг, който използва машинно обучение за идентифициране на потенциално опасни уебсайтове.

  • Нов инструмент за защита от следене

Chrome 119 включва нов инструмент за защита от следене, който блокира проследяващите бисквитки от трети страни.

Подобрения

В допълнение към новите функции, Chrome 119 включва и редица подобрения, които го правят още по-бърз, по-сигурен и по-лесен за използване. Ето някои от най-важните подобрения:

  • Подобрена производителност

Chrome 119 е с до 10% по-бърз от предишната версия. Това се дължи на редица подобрения в производителността, включително оптимизации на компилатора и нови алгоритми за компресиране на данни.

  • Подобрена сигурност

Chrome 119 включва редица нови функции за сигурност, които помагат за защита на потребителите от зловреден софтуер и други заплахи. Едно от най-важните подобрения е новата функция за защита от фишинг, която използва машинно обучение за идентифициране на потенциално опасни уебсайтове.

  • Подобрено удобство за ползване

Chrome 119 включва редица подобрения, които го правят още по-лесен за използване. Едно от най-важните подобрения е новият дизайн на менюто с настройки, който е по-интуитивен и включва опростени опции за конфигуриране на браузъра.

Заключение

Chrome 119 е значително подобрение спрямо предишната версия. Той включва редица нови функции и подобрения, които го правят още по-бърз, по-сигурен и по-лесен за използване.

Ето някои от най-важните неща, които трябва да знаете за новите неща в Chrome 119:

  • Chrome 119 е първият браузър, който поддържа WebXR и QUIC на всички платформи.
  • Менюто с настройки на Chrome е преработено, за да бъде по-лесно за използване.
  • Chrome 119 включва нов инструмент за защита от фишинг, който използва машинно обучение.
  • Chrome 119 включва нов инструмент за защита от следене, който блокира проследяващите бисквитки от трети страни.

Ако използвате Chrome, препоръчваме ви да актуализирате до най-новата версия, за да се възползвате от всички нови функции и подобрения.

Изтеглете най-новата версия на Google Chrome

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...