11 нови функции на Ubuntu 23.04, които трябва да знаем

Ubuntu 23.04 е последната версия на изключително популярната операционна система, която винаги се радва на голям интерес и внимание. Тази версия на Ubuntu принадлежи към семейството на Linux и се разпространява безплатно и с отворен код.

Нови функции в Ubuntu 23.04

Ubuntu 23.04 въвежда множество вълнуващи нови функции и подобрения спрямо предишното поколение 22.10 Kinetic Kudu build. От лъскав нов инсталатор до обновената среда на GNOME, Ubuntu 23.04 е пълен с някои страхотни функции за подобряване на потребителското изживяване и подобряване на цялостната ефективност на работния процес.

Следват 11 нови функции на Ubuntu 23.04, които трябва да знаем.

Подобрено управление на мрежовите връзки

Ubuntu 23.04 предлага подобрени функционалности за управление на мрежовите връзки. Това включва нови настройки за Wi-Fi, които позволяват на потребителите да лесно свързват и прекъсват връзката си към мрежи, както и подобрения преглед на състоянието на мрежата.

Новият GNOME 3.40

Ubuntu 23.04 използва новия GNOME 3.40. Това включва подобрения интерфейс и нови функционалности като подобрения лентов интерфейс и нови начини за организиране на работния плот.

Подобрена работа с мултимедия

Ubuntu 23.04 предлага подобрена работа с мултимедията. Новите функционалности включват подобрен плейър за музика и видео, поддръжка на нови формати на файлове и подобрена поддръжка на цифрови камери и музикални плейъри.

Интеграция на облакови услуги

Ubuntu 23.04 включва интеграция на облакови услуги, като Google Drive и Dropbox. Това позволява на потребителите да свързват лесно своята работа с облаковите си услуги, без да се налага да се превключват между приложения.

Подобрена работа с Bluetooth

Ubuntu 23.04 предлага подобрена работа с Bluetooth устройства. Това включва нови настройки и начини за свързване към Bluetooth устройства, като мишки и клавиатури.

Нов набор от тапети и икони

Ubuntu 23.04 идва в комплект с нов набор от красиви тапети, създадени от общността, които придават на цялата операционна система модерно излъчване. Както тъмните, така и светлите тапети, специфични за режима, подобряват цялостното изживяване тук. За да промените тапета по подразбиране, можете просто да кликнете с десния бутон върху работния плот и да изберете опцията „Промяна на фона“.

Подобрения на Wayland

Ubuntu 23.04 включва подобрения на Wayland, който е заместител на X.org. Това включва по-добра поддръжка на графичните процесори и подобрена производителност.

Подобрено управление на енергията

Ubuntu 23.04 предлага подобрено управление на енергията, което включва нови настройки за управление на батерията на преносими компютри. Това позволява на потребителите да удължат живота на батерията на своите устройства.

Подобрена поддръжка на графичните процесори

Ubuntu 23.04 предлага подобрена поддръжка на графичните процесори, която позволява на потребителите да използват графичните им карти за игри и други графични приложения с по-висока производителност.

Подобрена работа със сигурността

Ubuntu 23.04 включва подобрения в областта на сигурността. Това включва нови настройки за защита на данните и подобрена защита от зловреден софтуер и кибератаки.

Подобрения на приложенията

Ubuntu 23.04 предлага подобрения на множество приложения, включително нова версия на LibreOffice, нова версия на Firefox и много други. Тези подобрения включват подобрена производителност и нови функционалности, които правят работата на потребителите по-лесна и ефективна.

Ubuntu 23.04 представлява значителен напредък в развитието на операционната система и предлага множество нови функционалности, които правят работата на потребителите по-лесна и ефективна. От подобрена работа с мултимедия и мрежови връзки до интеграция на облакови услуги и подобрена сигурност, Ubuntu 23.04 е голям напредък за всички потребители на тази операционна система.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...