15 полезни плъгина (добавки) за notepad++

Notepad++ е мощен текстов редактор, който поддържа множество плъгини (добавки), които добавят функционалност и подобряват работата с редактора.

Ето 15 полезни плъгина (добавки) за Notepad++, които могат да ви помогнат при работа с текстови файлове:

XBrackets Lite – Този плъгин ви дава възможност за автоматично завършване на отворен знак на скобата например; (, [, { със съответните затварящи скоби например; ), ], }.‎

NppCrpyt – Този плъгин позволява криптиране и декриптиране на текст за Notepad ++.

Compare Plugin – Този плъгин позволява да сравнявате два файла или две версии на един и същ файл.

TextFX – Този плъгин добавя много полезни функции за обработка на текст, като премахване на празни редове, форматиране на текст, извличане на уникални редове и други.

Compare – С този плъгин можете да сравнявате два файла или две версии на един и същ файл.

NppExec – Този плъгин ви позволява да изпълнявате команди в команден ред в Notepad++. Това е полезно, ако искате да изпълнявате скриптове или други команди директно от редактора.

Plugin Manager – Този плъгин ви позволява да управлявате всички инсталирани плъгини и да инсталирате нови.

AutoSave – Този плъгин автоматично запазва файловете, които редактирате, така че да не ги загубите, ако забравите да ги запазите.

Spell Checker – Този плъгин проверява правописа на текста във вашия файл и ви дава предложения за корекции.

Explorer – Този плъгин ви позволява да разглеждате файловата система директно от Notepad++, без да се налага да отваряте отделно прозорец на изследователя на файлове.

QuickText – Този плъгин ви позволява да създавате и използвате бързи текстови шаблони, които могат да ускорят процеса на писане на код.

HTML Tag – Този плъгин автоматично затваря HTML таговете, което улеснява работата върху HTML документи.

Code alignment – Този плъгин ви позволява да изравнявате кода във вашите файлове, така че да са по-лесни за четене и разбиране.

XML Tools – този плъгин предоставя някои полезни функции за обработка на XML файлове, като форматиране на XML, извличане на данни от XML файлове и други.

NppFTP – този плъгин добавя FTP хост прозорец, където лесно можем да управляваме файлове вече в FTP сървъра.‎

За да инсталирате плъгин в Notepad++, трябва да отидете на меню "Добавки" и след това "Управление на добавки" и да изберете плъгин, койтожелаете да инсталирате.

notepad++

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...