4-те най-добри БЕЗПЛАТНИ видео плейъри за Windows 10/11 през 2023 г.

Има много безплатни медийни плейъри за Windows 10 и Windows 11, предлагащи разнообразие от инструменти, опции и поддръжка за различни видео формати. Ако се затруднявате да намерите най-добрия вариант, ето най-добрите безплатни медийни плейъри, налични за Windows 10 и Windows 11.

1.VLC Media Player

VLC Media Player

VLC Media Player е най-популярният медиен плейър в света. Той е известен, защото поддържа почти всички файлови формати и поддържа кодеци като , WMV, MPEG-2, MPEG-4 и др. Медийният плейър не съдържа реклами, проследяване на потребители или шпионски софтуер. Освен това софтуерът предлага и функция за филтриране на видео. VLC Media Player може също да декодира видеоклипове и е много надежден.

VLC Media Player е напълно безплатен. Той също така предлага много страхотни инструменти и контроли, които могат допълнително да подобрят изживяването ви при потребление на медии.

Безспорно VLC Media Player е издържал изпитанието на времето и без значение какъв видео формат му подадете, той ще го възпроизведе безупречно.

И накрая, кожите и добавките помагат за увеличаване на функционалността на VLC Media Player.

Изтегляне: VLC Media Player

2. PotPlayer

PotPlayer е приложение за медиен плейър от Южна Корея. Ако VLC нямаше толкова силна идентичност на марката, PotPlayer вероятно щеше да застане на мястото си като кралят на безплатните медийни плейъри.

Мощният медиен плейър поддържа всеки масов видео файлов формат и ако имате достатъчно късмет да намерите файлов формат, който не поддържа, Pot Player автоматично ще изтегли необходимите кодеци и ще го възпроизведе.

В допълнение към това, че е безплатен видео плейър , PotPlayer разполага и с безплатен запис на екрана и безплатен софтуер за редактиране на видео. С помощта на поддръжката на бързи клавиши в Potplayer можете да контролирате възпроизвеждането на мултимедия с едно натискане на бутон.

И накрая, PotPlayer може да се инсталира на всяка версия на Windows, варираща от Windows XP до Windows 11 .

Изтегляне: PotPlayer

3. 5K Player

5KPlayer

5K Player е друг страхотен видео плейър за потребители на Windows 11 . Можете без усилие да възпроизвеждате 8K ultra HD филми с помощта на 5K Player и той поддържа всички основни медийни формати като MP4, MOV, M4V, MP3, AAC и много други.

Интерфейсът на 5KPlayer е лесен за използване, дори включва опции за завъртане на вашето видео на 90 градуса наляво или надясно.

Можете да качите цялата си компютърна видео библиотека в софтуера. Това ви позволява да избирате видеоклипове от 5KPlayer, вместо да претърсвате вашия твърд диск.

С 5KPlayer можете лесно да предавате поточно медийни файлове, тъй като поддържа DNLA безжична връзка и AirPlay. Медийният плейър може дори лесно да възпроизвежда клипове с ултрависока разделителна способност.

Едно нещо, което трябва да имате предвид при 5KPlayer е, че безплатната версия има много вмъкнати реклами. Те няма да се показват, когато гледате видеоклип. Те обаче присъстват, когато търсите в колекцията си или си играете с настройките.

Изтегляне: 5KPlayer

4. GOM Player

GOM Player предлага страхотни функции като контрол на скоростта, заснемане на екрана, видео/аудио ефекти, AB повторение и др. Освен това GOM Player поддържа огромен списък от файлови формати като MP4 , AVI, MKV , MPG, MOV и други.

За възпроизвеждане на видеоклипове GOM Player има много разширени функции. Софтуерът поддържа 360-градусови и 8K видеоклипове и има възможност да гледате YouTube видеоклипове направо от приложението. Настройките за възпроизвеждане на видео не са толкова обширни, колкото тези в други, но са много по-лесни за използване, когато тепърва започвате.

Това е един от най-добрите налични безплатни медийни плейъри за Windows 11, тъй като не само съдържа голям брой кодеци, но също така има библиотека с кодеци с възможност за търсене, която ви позволява да възпроизвеждате почти всякакъв вид файл. Можете да използвате синхронни субтитри с плейъра и дори да импортирате пълни плейлисти, като използвате типове файлове като *.pls или *.asx.

GOM Player вече поддържа скрийнкаст. По този начин ви позволява да играете на по-голям екран, като свържете компютъра си към телевизор или проектор.

Изтегляне: GOM Player

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...