5 алтернативи на CCleaner за Windows 11

5 алтернативи на CCleaner за Windows 11

CCleaner е една от най-популярните програми за почистване на компютъра. Тя е лесна за използване и може да помогне за премахване на ненужни файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра и други. Въпреки това, CCleaner не е без своите недостатъци. През 2017 г. програмата беше компрометирана от хакери, които инсталираха зловреден софтуер на компютрите на потребителите.

Ако търсите алтернатива на CCleaner за Windows 11, ето няколко опции, които си струва да разгледате:

1. BleachBit

BleachBit е безплатна и отворена програма за почистване на компютъра. Тя предлага широк спектър от функции, включително изчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, потребителски данни и дори криптирани файлове. BleachBit е особено полезна за потребители, които се притесняват за поверителността си.

2. Wise Disk Cleaner

Wise Disk Cleaner е друга безплатна програма за почистване на компютъра. Тя е лесна за използване и предлага интуитивен интерфейс. Wise Disk Cleaner може да изчисти файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройства и други.

3. Ashampoo WinOptimizer

Ashampoo WinOptimizer е платена програма за почистване на компютъра. Тя предлага широк спектър от функции, включително изчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройства, дефрагментиране на диска и оптимизиране на системата. Ashampoo WinOptimizer е особено полезна за потребители, които искат да подобрят производителността на компютъра си.

4. Glary Utilities

Glary Utilities е платена програма за почистване на компютъра. Тя предлага широк спектър от функции, включително изчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройства, дефрагментиране на диска, оптимизиране на системата и други. Glary Utilities е особено полезна за потребители, които искат да получат пълния набор от функции.

5. Defraggler

Defraggler е безплатна програма за дефрагментиране на диска. Тя може да помогне за подобряване на производителността на компютъра чрез преместване на файловете на диска в по-близо до тяхното местоположение. Defraggler е особено полезна за потребители, които забелязват, че компютърът им работи бавно.

Сравнение на алтернативите на CCleaner

Ето таблица, в която сравнявам основните характеристики на 5-те алтернативи на CCleaner за Windows 11:

ХарактеристикаBleachBitWise Disk CleanerAshampoo WinOptimizerGlary UtilitiesDefraggler
ЦенаБезплатнаБезплатнаПлатенаПлатенаБезплатна
ФункцииИзчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, потребителски данни, криптирани файловеИзчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройстваИзчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройства, дефрагментиране на диска, оптимизиране на систематаИзчистване на файлове, кеш, временни файлове, история на браузъра, дръжки на устройства, дефрагментиране на диска, оптимизиране на системата, другиДефрагментиране на диска
Лесна за използванеДаДаДаДаДа
Удобен интерфейсДаДаДаДаДа
БезопасностДаДаДаДаДа
Поддържа Windows 11ДаДаДаДаДа

Кой е най-добрият избор за вас?

Най-добрият избор за вас зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания. Ако търсите безплатна програма с основни функции, BleachBit или Wise Disk Cleaner са добри опции за вас.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...