7-Zip

7-Zip е много малка, полезна и безплатна програма, която позволява на потребителите да извличат компресирани файлове , както и да създават свои собствени компресирани файлове в множество формати.

Работи с Windows 11,10 и по-стари версии на Windows, както и с Linux чрез командния ред. 7-Zip поддържа многоезичен интерфейс, в това число и български език.

7-Zip създава архиви с файлово разширение 7Z . Той е лесен за използване, работи с Windows Shell, поддържа криптиране и е напълно безплатен както за лична, така и за търговска употреба. Той е най-доброто разширение за намаляване на размера на файла за широк спектър от файлове (документи, снимки …).

7-Zip функции

Интегрира се с контекстното меню на Windows Explorer

Свържете програмата с всяко файлово разширение по ваш избор, за да улесните отварянето на файлове

Поддържа криптиране при създаване на нови архиви

Може да създава саморазархивиращи се изпълними архиви

Може да изчислява контролни суми от контекстното меню

За ZIP и GZIP формати, 7-Zip осигурява съотношение на компресия, което е с 2-10 процента по-добро от съотношението, предоставено от PKZip и WinZip

Силно AES-256 криптиране в 7z и ZIP формати

Възможност за самоизвличане за 7z формат

Поддържа десетки езици

7-Zip е една от най-лесните софтуерни програми за декомпресия за използване както за разархивиране, така и за създаване на архиви.

Официална страница


Изтегли: 7-Zip Final за Windows 32-bit 


Изтегли: 7-Zip Final за Windows 64-bit 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...