BGPhonetica

Не са малко хората, които все още не могат да свикнат със различните стандарти на писане и БДС (Български Държавен Стандарт) клавиатура. За това много хора предпочитат да пишат на фонетична клавиатура. При фонетичната клавиатура, Българските букви се изписват с еквивалента им на Английски. Така G е Г и D е Д, което е много по-лесно за потребителя да свикне със двата стандарта на писане едновременно. В новата версия на операционната система на MicrosoftWindows 7 има два вида фонетична азбука – Стандартен и Традиционен, но в по-стария вече Windows XP отсъства такава поддръжка. Затова е нужно да бъде инсталирана добавка, която прибавя фонетична клавиатура към вашия Language Manager. Добавката се инсталира много лесно, просто стартирате приложението и натискате Accept. След това може да си добавите клавиатурата от стандартните настройки за език на вашия Windows .

Работи при: Windows XP,Windows Виста или Windows 7 СВАЛИ

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...