Brave браузър – какво трябва да знаем?

Brave Browser е уеб браузър, който се различава от стандартните браузъри, като Chrome, Firefox и Safari. Създаден е през 2016 година от Брендън Айк, основателят на Mozilla Firefox, и е предназначен за усъвършенствана защита на личните данни на потребителите.

Какво представлява браузърът Brave?

Най-големият аспект, който прави Brave различен, е вградената му защита на личните данни. Този браузър е проектиран да спре следенето на онлайн дейността на потребителите и да защити техните данни. Това включва блокиране на реклами и трекери, които следят онлайн активността на потребителите. Също така, Brave има вградена функция за блокиране на уеб сайтове, които съдържат зловреден софтуер.

Блокирането на реклами и тракери обаче не е свързано само с поверителността – то също така ускорява изживяването ви при сърфиране, като намалява времето за зареждане на сайта. Повечето реклами и тракери на трети страни са скриптове, които се изпълняват във фонов режим на уебсайтове, забавяйки нещата.

Brave изтегля само основните елементи за уебсайтове, така че се зарежда много по-бързо от други браузъри като Chrome – особено ако сте склонни да имате много отворени раздели .

Инсталиране на Brave

Инсталирането на Brave е бързо и лесно. Ще ви покажа два начина.

Първи начин:

Отворете командния ред като администратор, като кликнете с десен бутон на Старт бутона и изберете Терминал (Администратор).

Въведете следната команда, за да проверите дали Winget е инсталиран на вашия компютър:


winget --version

Ако този команден ред ви върне версията на Winget, това означава, че той е инсталиран. В противен случай, можете да използвате следната команда, за да го инсталирате:

dism /online /add-capability /capabilityname:Microsoft.Windows.AppPackageManager~~~~0.0.1.0

Въведете следната команда, за да инсталирате Brave чрез Winget:

winget install -e --id Brave.Brave

Тази команда ще свали и инсталира браузърът Brave на вашия компютър.

Това е – вече можете да използвате Brave

Втори начин:

Отидете на уебсайта на Brave

Изберете "Download Brave for Windows 64-bit" (Изтеглете за Windows).

Изчакайте да се изтегли инсталационния файл.

Когато изтеглянето завърши, щракнете два пъти върху файла, за да го отворите.

Ще видите диалогов прозорец, който ви предупреждава, че искате да инсталирате Brave. Щракнете върху "Yes" (Да), за да продължите.

Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталацията. Обикновено ще трябва да приемете лицензионното споразумение и да изберете място за инсталиране на програмата.

Когато инсталацията приключи, Brave ще бъде инсталиран на вашия компютър. Можете да го стартирате, като щракнете върху иконата му в менюто Start (Начално меню) или на работния плот.

Това е всичко.

Уникални функции на Brave

Когато стартирате Brave за първи път, ще видите, че браузърът блокира реклами и трекери по подразбиране. Това означава, че уеб сайтовете ще се зареждат по-бързо и ще имате по-голяма защита на личните си данни. Ако искате да видите реклами, можете да активирате функцията "Браво", която позволява на потребителите да получават реклами в замяна на криптовалута BAT (Basic Attention Token).

Освен защитата на личните данни, Brave има и други функции, които го правят привлекателен за потребителите. Например, има вградената функция за блокиране на звукови и видео реклами. Това е полезно за тези, които не искат да бъдат прекъсвани по време на гледане на видео или слушане на музика.

Също така, Brave има вградена функция за преглед на тъмни теми, която може да се активира, за да се намали напрежението върху очите при работа в тъмна стая или вечерно време.

От друга страна, той има и вградена функция за управление на пароли, която може да съхранява паролите на потребителите и да ги запазва автоматично, така че те да не трябва да ги въвеждат всеки път.

Brave е и един от най-бързите браузъри на пазара. Той е оптимизиран за бързо зареждане на уеб страниците, а това го прави идеален за хора, които търсят бързина и ефективност в своята онлайн дейност.

Заключение

Brave е един от най-добрите браузъри на пазара, особено за тези, които търсят по-добра защита на личните си данни. Той има много функции, които го правят удобен за работа, игри и забавление, и един от най-бързите браузъри, който може да ви осигури бързина и ефективност във вашата онлайн дейност. Ако сте загрижени за защитата на вашите лични данни и търсите браузър, който да отговаря на вашите изисквания, Brave е определено стойност за разглеждане.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...