Google добавя джаджи към началната си страница на търсачката

Началната страница на търсачката на Google е кратка: лого, лента за търсене и няколко бутона. Компанията реши да позволи на потребителите да използват празното пространство в своя полза.

Стана известно, че Google тества възможността за добавяне на джаджи в долната част на страницата на търсачката в настолната версия.

Изданието 9to5Google , който вече е тествал новата функция, съобщава, че в долния десен ъгъл на началната страница на Google се появява превключвател „Скриване на съдържание“.

Долният ляв ъгъл показва местоположението на потребителя, както и съобщение, предложена информация се предоставя въз основа на предишната потребителска активност в мрежата.

Как работят джаджите на Google?

Когато функцията за приспособление е активна и прозорецът на браузъра е максимизиран, на потребителя се представят шест джаджи – карти, които се отварят, когато задържите курсора на мишката върху тях. Следните шест джаджи се предоставят на потребителите:

Метеорологично време;


Trendy (предлага най-популярната дума за търсене);


Какво да гледате (предлага филми и телевизионни предавания) ;


Акции/Пазари;


Местни събития;


Новини за COVID-19.

Важно ! Струва си да се отбележи, че в момента джаджите не са налични за всички акаунти в Google. Компанията вероятно тества нова функция и събира обратна връзка за нея, преди да вземе решение за пълно внедряване.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...