Google и Bing подписаха кодекс от норми за противодействие на пиратското съдържание.

Най-големите търсачки в света Google и Bing утвърдиха съвместен кодекс за противодействие на пиратското съдържание.Бе подписано споразумение за спазването на редица норми, посочва Guardian.

Тази мярка значително ще усложни търсенето на пиратски музика и филми. Новият кодекс от норми днес е единствения във Великобритания такъв документ, който ще позволи да се намалят позициите на информационните портали, съдържащи нелегално съдържание след пряко постъпване на жалби от притежателите на правата.

Съответно, потребителите, занимаващи се с търсене на музикално или филмово съдържание, с висока степен на вероятност ще се окажат на страниците на по-добросъвестните доставчици, отколкото на пиратските ресурси, в които безопасността на потребителите остава под заплаха. Самият кодекс е създаден с участието на ведомства по въпросите за опазване правата върху интелектуалната собственост, както и Министерството на културата на Великобритания.

Източник: kaldata.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...