Google пусна минималните системни изисквания за Android 12

Google официално публикува минималните системни изисквания за инсталиране на мобилната операционна система Android 12, като определя какви технически характеристики трябва да притежават мобилните устройства, включително памет, скорост на четене и запис, разделителна способност на екрана и плътност на пикселите, разделителна способност на основната камера и др.

Според тази информация мобилно устройство, на което потребител възнамерява да инсталира новата операционна система Android 12, трябва да отговаря на следните минимални системни изисквания:

Най -малко 6GB RAM

Разделителна способност на дисплея най – малко 1080p с плътност на изображението най – малко 400 пиксела на инч

Скоростта на последователно четене и запис на използваната флаш памет най – малко 250MB/s и 120MB/s съответно.

Скорост на четене и запис на случайни блокове от данни поне 40 MB/s и 10 MB/s

Основна камера с резолюция най – малко 12 MP, способна да записва 4K видео с поне 30 кадъра в секунда

Предна камера с поне 4 MP резолюция, способна да записва 1080p видео с 30 кадъра в секунда

Тези спецификации не са избрани случайно. Те вземат предвид пазарните тенденции и компаниите трябва да отговарят на публикуваните минимални системни изисквания при разработването на мобилни устройства. Ако спецификациите са под тези минимални системни изисквания, смартфонът ще работи слабо и потребителите няма да го харесат.

Според Google този стандарт „определя набор от възможности, които надхвърлят базовите изисквания на Android. Устройствата, които отговарят на изискванията за клас на изпълнение, могат да поддържат по-взискателни случаи на използване и да доставят съдържание с по-високо качество.

На страницата Android Developers Google казва, че всяка версия на Android има свой собствен клас на производителност, което означава, че има клас на производителност за Android 12 и ще има такъв за Android 13, 14 и т.н. Класът на производителност ще бъде дефиниран в документа за определяне на съвместимостта (CDD) за тази конкретна версия на операционната система Android.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...