GPU-Z:характеристики и производителност на вашата графична карта

GPU-Z е безплатен софтуер за Windows, който предоставя подробна информация за графичната карта на компютъра. Той е разработен от TechPowerUp и е на разположение за сваляне от техния уебсайт.

Когато се стартира, GPU-Z сканира компютъра за графични карти и показва подробна информация за тях. Това включва модела на графичната карта, производителя, честотата на ядрото и паметта, броя на шейдърите, версията на драйвера и други технически детайли.

Освен това, GPU-Z показва информация за температурата на графичната карта, скоростта на вентилатора и др.

GPU-Z е полезен инструмент за геймъри, хардуерни ентусиасти и професионалисти в областта на компютърната графика. Той позволява на потребителите да мониторират производителността на графичната карта и да открият проблеми, като например прегряване или ниска производителност.

Освен това, програмата може да бъде използвана за сравнение на различни графични карти и за проверка на техническите характеристики на нови модели.

GPU-Z е лесен за използване и не изисква инсталация. Програмата е съвместима с почти всички видеокарти на пазара и е често актуализирана, за да поддържа новите модели и функции.

Въпреки че GPU-Z не може да променя настройките на графичната карта, той е много полезен инструмент за мониторинг и анализ на техническите характеристики на компютърната графика.

Официална страница

Изтегли: GPU-Z 2.53.0 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...