Let Me Google That: Как да го използваме

Let Me Google That

Let Me Google That (LMGTFY) (Нека да потърся това за вас…) е уебсайт, който генерира препратка към резултати от Google за дадена заявка. Уебсайтът е създаден през 2008 г. от американския програмист Колин Уайлдън.

LMGTFY е предназначен за използване в ситуации, когато някой зададе въпрос, който може лесно да бъде намерен чрез търсене в Google. Уебсайтът често се използва като форма на сатира или сарказъм, за да се покаже на питащия, че въпросът му е лесен за отговор.

История на Let Me Google That

Колин Уайлдън е създал LMGTFY през 2008 г., докато е работел като програмист в компанията Google. Уайлдън е бил разочарован от хората, които задават въпроси, които биха могли лесно да бъдат намерени чрез търсене в Google. Той решава да създаде уебсайт, който да им покаже как лесно могат да намерят отговорите, които търсят.

Първоначално приемане

LMGTFY първоначално беше приет със смесени чувства. Някои хора го намериха за полезен инструмент, който може да помогне на хората да намерят информация по-бързо. Други го намериха за груб или обиден.

Днес LMGTFY е един от най-популярните уебсайтове в света. Уебсайтът се посещава от милиони хора всеки месец. LMGTFY се използва по различни начини, включително за справка, за шега или за изразяване на разочарование.

Как работи LMGTFY

Когато посетите уебсайта LMGTFY, ще бъдете помолени да въведете заявка за търсене. След като въведете заявката си, уебсайтът ще генерира препратка към резултатите от Google за тази заявка. Препратка може да бъде споделена с други или да бъде генерирана като изображение, което може да бъде споделено в социалните медии.

Как да използваме LMGTFY

LMGTFY може да се използва по различни начини. Ето няколко примера:

  • Когато някой ви зададе въпрос, който може лесно да бъде намерен чрез търсене в Google, можете да използвате LMGTFY, за да му покажете препратка към резултатите от търсенето. Това може да бъде полезно, ако въпросът е твърде сложен или ако въпросника не е добър в търсенето в Google.
  • Можете да използвате LMGTFY, за да се шегувате с някого. Ако някой ви зададе глупав или очевиден въпрос, можете да използвате LMGTFY, за да му покажете препратка към резултатите от търсенето. Това може да бъде забавен начин да покажете на въпросника, че въпросът му е лесен за отговор.
  • Можете да използвате LMGTFY, за да се научите как да използвате Google. Ако не сте сигурни как да търсите нещо в Google, можете да използвате LMGTFY, за да видите как други хора го правят.

Предимства на LMGTFY

  • Лесен за използване
  • Бързо и ефективно
  • Може да се използва като форма на сатира или сарказъм

Заключение

LMGTFY е полезен инструмент, който може да се използва по различни начини. Важно е да използвате LMGTFY по подходящ начин и да бъдете наясно с потенциалните недостатъци на уебсайта.

Посетете: Let Me Google That

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...