Linux mint

Какво представлява Linux Mint?

Линукс Минт е компютърна операционната система, проектирана да работи на повечето съвременни системи, включително компютри с типични x86 и x64 архитектури.
Линукс Минт може да изпълнява същата роля както Windows на Microsoft, Mac OS на Apple и BSD OS. Линукс Минт е проектиран да работи заедно с други операционни системи
(включително и тези, изброени по-горе), и може автоматично да се създаде "dual-boot" или "multi-boot" среда (където на потребителят му е предоставен избор коя операционна система да зареди при всяко стартиране на системата) по време на неговото инсталиране. Линукс Минт е страхотна операционна система за физически лица.

Linux Mint е операционна система за настолни и преносими компютри. Той е напълно оборудван с приложенията, от които повечето хора се нуждаят.

При Linux Mint всичко просто работи "Out Of The Box", без да е необходимо да конфигурирате нищо или да инсталирате допълнителни приложения. Готово е за работа. Въпреки че е много конфигуруемо, всичко е зададено и настроено добре по подразбиране. С централизирани софтуерни актуализации, системни моментни снимки, уникален Update Manager и здравината на своята Linux архитектура, Linux Mint изисква много малко поддръжка. Работи, безопасно и не се чупи.

Той е твоят компютър, твоите правила. Не събираме данни, не работим срещу вас. Ти си шефа. Вашата операционна система е предназначена да прави това, което искате, без да ви пречи.

Може да използвате Linux Mint като заместител на платени и патентовани операционни системи. Подходящ е за повечето потребители, тъй като е лесен за инсталиране, конфигуриране и използване, като същевременно е мощен по отношение на функциите и производителността.

Той е напълно безплатен и почти всички негови компоненти са С отворен код. Linux Mint стои на рамото на гиганти, той се основава на Дебиан и Ubuntu.

Linux Mint работи на почти всички компютри. Той също така може да се изпълнява от жив USB стик, за да се уверите, че всичко работи добре, без да се налага да инсталирате нищо.

Новите потребители много често са объркани от тази опция за няколко издания. Тъй като те може да не са сигурни за подходящата версия за изтегляне и инсталиране, както според тяхното изискване или конфигурация на системата. Тази статия се опитва да помогне на такива потребители при вземането на решение за избор на най-подходящо издание, като представи ключовите функции и сравнението на всяко издание по различни начини.

Linux Mint идва в 3 различни вкуса, всеки от които разполага с различна среда на работния плот.

Cinnamon – Най-модерният, иновативен и пълнофунктивен работен плот

MATE – По-стабилен, и по-бърз работен плот

Xfce – Най-лекият и най-стабилният

Най-популярната версия на Linux Mint е изданието Cinnamon.Той е красив, и пълен с нови функции.
MATE работи по-бързо, използва по-малко ресурси и е по-стабилен.
Xfce е лека среда за работния плот. Той не поддържа толкова функции, колкото Cinnamon или MATE, но е изключително стабилен и много лек..

Използвайки горепосочената информация, потребителят може да извлече най-доброто подходящо издание, като създаде свои параметри, за да вземе решение въз основа на тяхното изискване.

Можете да изберете всяко едно от горепосочените издания. Може дори да изпробвате пробно изпълнение на повече от едно издание, за да проверите най-доброто подходящо за Вас издание. Може да се отбележи, че процесът на инсталиране е еднакъв за всички издания.

Системни изисквания:

1GB RAM (2GB се препоръчва за удобно използване).
15GB дисково пространство (препоръчва се 20GB).
1024×768 разделителна способност (при по-ниски резолюции натиснете ALT, за да плъзнете прозорците с мишката, ако не се поберат в екрана).

Свалете :Linux Mint

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...