Microsoft пусна гласовия асистент Cortana 2.0 за iPhone и iPad

Американската корпорация Microsoft пусна в магазина за приложения App Store за iPhone и iPad новата версия на гласовия асистент Cortana под номер 2.0. Ако говорим за списъка с промени в сравнение с виртуалния асистент от първото поколение, то тук те са на килограм – стотици подобрения и изцяло нов интерфейс, който е обновен и по-лесен.

Самата Microsoft не счита гласовият помощник Cortana за iOS като конкурент на родния Siri, който е предварително инсталирани във всички iPhone, iPad и iPod Touch. Това се дължи на факта, че Apple не позволява подмяна на фирмения „ябълков“ гласов помощник с друг, като Cortana или Google Now. Не е изключено обаче, в бъдеще такава опция в iOS да се появи, но засега я няма.

Виртуалният асистент Cortana за iOS действа един вид като запознаваща версия с помощника, който в платформите Windows 10 и Windows Mobile по подразбиране е вграден в системата.

 Източник:kaldata.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...