сряда 14 април 2021
  • :
  • :

Microsoft Office 2019 ще е достъпен само за компютри с Windows 10

Мicrosoft официално потвърдиха, че дългоочаквания офис пакет Office 2019 ще е достъпен за потребителите през втората половина на годината. От компанията също така уточниха, че приложенията ще могат да се инсталират единствено на компютри, които работят с някоя от версиите на Windows 10.

По този начин Microsoft се надяват да накарат повече хора да си купят нов компютър или да oбмислят възможността за ъпдейт към Windows 10. Решението на компанията не е изненадващо, тъй като основен фокус в бъдещата им стратегия ще продължи да е новата операционна система за сметка на по-старите версии на Windows. Интеграцията за Office 2019 ще има важно значение особено за милионите корпоративни потребители на Microsoft, които ежедневно работят с приложенията.

Някои анализатори дори прогнозираха, че доста представители на бизнеса ще се ограничат до по-стари версии на Windows и Office пакета, за да редуцират разходите си. Мicrosoft ще са готови с бета версиите на приложенията от Office 2019 най-рано през април. Компанията планира да осигурява софтуерна поддръжка в следващите седем години, което означава сигурни ъпдейти до 2025г. В заключение ще отбележим, че Office 2019 пакета ще може да се закупи с еднократно плащане, а не със сегашната система на месечни абонаменти.

 

0