Mozilla купува онлайн-услугата за четене Pocket

Mozilla, разработчикът на уеб-браузъра Firefox, купува онлайн-услугата за четене Pocket, твърди изданието Recode. Сумата на сделката не е оповестена.

Онлайн-услугата, която Mozilla нарича първото стратегическо придобиване, ще продължи да функционира като дъщерно дружество. В компанията също ще продължи да работи и основателя на Pocket Нейт Вайнер заедно със своя екип от 25 души.

Известно е също, че придобиването е с цел увеличаване на пазарния дял на Mozilla в сектора на мобилните устройства, а също и за развитие на системата за контекстни препоръки.

Услугата Pocket, по-рано известна като Read It Later, е основана през 2007 година и позволява на потребителите да правят отметки на статии, видео и друго съдържание за по-късен преглед. Такава услуга се търси на места, където се наблюдава лош сигнал на интернет връзката или по време на пътуване със самолет, когато сигналът липсва. Месечната аудитория на услугата е над 10 милиона потребителя. По-рано Pocket привлече инвестиции на общата сума от 14,5 милиона долара.

Източник:kaldata.com

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...