Seagate пуска второ поколение дискове с капацитет 12 терабайта

Seagate представи своето второ поколение дискове с хелий. Те са предназначени основно към компаниите и корпоративните нужди за повече място за складиране и cloud апликации. Новите дискове могат да поместят в себе си до 12 терабайта данни. В тях ще намерим осем плочи, което е повече от бройката в първата им генерация. Все пак консумацията на енергия остава по-ниска от тази на конвенционалните дискове с въздух. Според Seagate потребителите вече ще имат възможност да складират с 20% повече информация на своите сървърни устройства.

Детайли за новите дискове с хелий

Дисковете Seagate enterprise Capacity v7 3.5″ са базирани на седмата генерация платформа, разработена с цел да намали грешките, които се натрупват както и да редуцира ефектите от вибрации върху вътрешните компоненти на дисковете. Платформата подобрява сигурността и издръжливостта на всеки нов диск. По традиция виждаме по-здрав подход при монтирането на роторите и другите вътрешни компоненти. Сензори за вибрация, температура и повреди също се грижат за по-сигурното и балансирано представяне на диска.

В допълнение, новите дискове поддържат технологията PowerChoice, която се грижи за консумирането на енергия по време на покой (когато дискът е в режим на готовност). Новата технология PowerBalance пък позволява на потребителите да разпределят консумацията на енергия и представянето между различните дискове в големите центрове за данни. Други новости включват подобрения към фърмуера и начина, по който се инсталира и обновява.

Новият модел включва осем конвенционални PMR плочи, всяка с 1.5 терабайта капацитет. Дискът съдържа 16 глави и има скорост на въртене от 7200 оборота в минута. Кешът е 256 мегабайта, а скоростта на трансфер при четене и писане достига 261 мегабайта в секунда, благодарение на по-голямата плътност на данни. Мощността, която изисква дискът е около 8 до 9 вата. Дисковете имат 2 и половина милиона часа MTBF (време между дефекти) и 5 години гаранция. За сега не са ясни цените на отделните модели.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...