Steam блокира повече от 40 хиляди потребителя за един ден

Днес изненадващо Valve разкри отчет, че на 6-ти юли, ден преди края на летните разпродажби в Steam, компанията е блокирала от достъп над 40 000 акаунта. Тази мащабна акция е най-голямата в историята на банванията на Valve.

Според Dot Esports, голямото число е регистрирано в базите данни на Steam. Точно 40 411 бана са направени на 6-ти юли, като 30 000 от тях са въведени минути преди края на деня. Изглежда Valve е добре подготвена срещу „акциите“ на измамниците и това лято е организирала голям мониторинг върху новопоявилите се акаунти.

Принципно по време на големи разпродажби хакерите създават множество нови профили, в които закупуват нови игри на ниски цени и след това експериментират с потенциални чийтове. В случай, че бъдат хванати, старият им акаунт остава непокътнат… или поне на това се надяваха бъдещите кибер-престъпници. Системите на Valve проверяват всички защитени с VAC механизма сървъри за появили се непозволени промени в кодовете на игра и след това отчитат свързаните профили. Според отчета, компанията е постигнала голям рекорд (последното най-голямо регистрирано число блокирания за един ден е едва 15 000). Освен това, заедно с онези четиридесет хиляди акаунта, проследени чрез VAC, още пет хиляди други са баннати по време на игра поради използване на „бързи“ начини на измама.

Източник:kaldata.com

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...