Рутер TP-LINK Archer C

Archer C е двубандов рутер (поддържа 2,4 и 5 GHz честоти) базиран на новата 802.11ac технология.Рутера има един Gigabit-ов WAN порт, 4 Gigabit-ов LAN порта и едно USB 2.0 портче. В задната му част освен изброените портове ще намерите и power бутон, копче за рестарт и копче за включване и изключване на WiFi-то. Там са закачени и двете двубандови антени (RP-SMA).Размерите са 29 × 14.6 см. Височината е около 3 см (без антени), а с антените нагоре, достига 19 см.

Моделът се отличава от стария ви Рутер (маршрутизатор), по това, че ползва следващото поколение Wi-Fi технология – 802.11ac. Това на кратко означава, че с него ще можете да постигнете до три пъти по-висока скорост, спрямо стандарта 802.11n. Именно това е и причината той е да толкова добър избор в момента за изграждане на бърза локална мрежа, в която всички чувствителни към забавяне приложения работят без проблем.

Многофункционалният USB порт  дава възможност устройството да се ползва за споделяне на принтери, или пък външна памет, на която да качвате различни документи и файлове с разнообразно съдържание в цялата домашна мрежа или на по-големи разстояния, посредством вградения FTP сървър.

Софтуер – TP-Link рутерите имат доста семпъл и същевременно мощен интерфейс, който Ви позволява лесно и бързо да настройвате ужасно много неща. В случая можете да включвате и изключвате честотите, настройките за 2,4 и 5Ghz са съвсем отделни (юзъри, пароли и т.н), имате опция да пускате Guest Network с повече от достатъчно настройки (като реално имате 2 Guest Network-а за различните честоти), Parent Control-а също предлага множество настройки (часове, макове, сайтове и т.н) имате си Bandwidth Control и въобще каквото се сетите.

Rutera аботи доста бързо и е супер responsive. Най-якото е, че kato рестартирате рутера през интерфейса, той дори не ви изхвърля а само се рефрешва след като рестарта приключи.

За да влезете в уеб интерфейса на рутера, трябва да отворите интернет браузъра и да въведете в адресната лента 192.168.0.1.

Изисква се потребителско име :
admin и парола: admin за достъп до менюто на рутера.
В ляво е менюто на рутера ; в средата е работната среда, в която се нанасят промени по настройките ;в дясно се обяснява значението на всяка посочена функция.
За да промените дефалтното име и парола на рутера:
1.От лявата страна изберете  System Tools след това Password
Минималните настройките, които трябва да се променят са настрйките на WAN порта и настройките на безжичната свързаност. Съответно на опция Network с подменю WAN,опция Wireless с подменю Wireless Settings и опция Wireless Security.

 За да се смени името на рутера, от менюто му се избира опция Wireless 2,4 GHZ

И в първото полеto Wireless Network Name:въвеждате желаното име и кликате на Save,след което кликате на Wireless Security

слагате отметка пред WPA/WPA2 – Personal(Recommended) и в полето Wireless Password:въвеждате желаната парола и кликате на Save

В общи линии това са най наложителните настройки.TP-LINK Archer C е качествен и красив рутер с най-съвременната технология с възможност за много високи скорости за пренос на данни в един изтънчен външен вид и форма.Рутерите TP-LINK Archer биват няколко модела от C до C 8 ,но като цяло интерфейса им е същият.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...