Viber преустановява разработката на приложенията си за Windows 10

Популярното приложение за общуване през Интернет, Viber, повече няма да бъде разработвано за платформите Windows 10 и Windows 10 Mobile. Тази информация беше потвърдена в имейл изпратен от техническата поддръжка на услугата до изданието Windows Area.

Приложението ще продължи да работи и да се предлага в Windows Магазина, но в близко бъдеще няма да се обновява и да получава нови функции.

Своето решение от компанията обясняват с недостига на ресурси и тяхното преразпределение с цел повишаване на производителността на бъдещата работа. С други думи те ще се фокусират там където са потребителите, а това са Android и iOS, пише softpedia.com.

Към момента Viber има повече от 800 млн. потребители от цял свят. Първоначално е пуснат за iPhone. Версия за Windows Phone излиза през май 2012 г., а за Android на 19 юли 2012г. От май 2013 г. са достъпни и Viber Desktop версиите за Windows и OS X.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...