Windows 11 версия 24H1: Какво да очакваме?

Windows 11 версия 24H1: Какво да очакваме?

На 5 януари 2024 г. Dell обяви нова линия XPS лаптопи, които ще поддържат Wi-Fi 7. Във footnotes към техните спецификации компанията посочи, че Wi-Fi 7 изисква Windows 11 "версия 24H1, която ще бъде достъпна за изтегляне през април 2024 г. и за фабрично инсталиране през август 2024 г."

Това е първата официална информация за предстоящата версия на Windows 11. В тази статия ще разгледаме какво можем да очакваме от Windows 11 версия 24H1.

Възможни нововъведения

Ето някои от възможните нововъведения, които може да видим в Windows 11 версия 24H1:

  • Поддръжка на Wi-Fi 7: Това е най-очевидното ново заглавие, тъй като е единственото, което е официално потвърдено. Wi-Fi 7 е следващото поколение безжична технология, която обещава скорости до 4,8 Gbps.
  • Нови функции за сигурност: Microsoft обяви, че ще се съсредоточи върху подобряването на сигурността в Windows 11 през 2024 г. Това може да включва нови функции като защита от нулиране на пароли, подобрено управление на устройствата и по-строги политики за сигурност.
  • Нова версия на Microsoft Store: Microsoft планира да пусне нова версия на Microsoft Store през 2024 г., която ще включва нов дизайн, нови функции и подобрена производителност.
  • Поддръжка за нови хардуерни функции: Windows 11 версия 24H1 може да поддържа нови хардуерни функции, като например графични карти с поддръжка на ray tracing или нови процесори.

Възможни подобрения

Освен нови функции, Windows 11 версия 24H1 може да включва и подобрения на съществуващите функции. Това може да включва:

  • Подобрена производителност: Microsoft винаги работи за подобряване на производителността на Windows. Windows 11 версия 24H1 може да включва подобрения, които да направят системата по-бърза и по-плавна.
  • Подобрена стабилност: Microsoft също така работи за подобряване на стабилността на Windows. Windows 11 версия 24H1 може да включва подобрения, които да намалят броя на грешките и сривовете.
  • Подобрени функции за достъпност: Microsoft е посветена на създаването на Windows, който е достъпен за всички. Windows 11 версия 24H1 може да включва подобрения, които да направят системата по-лесна за използване от хора с увреждания.

Заключение

Windows 11 версия 24H1 все още е в процес на разработка, така че е трудно да се каже със сигурност какво ще предложи. Въпреки това, въз основа на информацията, която имаме досега, можем да очакваме да видим някои нови функции и подобрения, които да направят Windows 11 още по-добра операционна система.

Следващи стъпки

Microsoft планира да обяви повече подробности за Windows 11 версия 24H1 в близко бъдеще. Възможно е да видим официални анонси на конференцията Build през май 2024 г.

Междувременно потребителите могат да започнат да се подготвят за актуализацията, като се уверят, че техните компютри отговарят на минималните системни изисквания. Windows 11 версия 24H1 ще изисква компютър с процесор от 1-во поколение Intel Core i3 или по-нов, 4 GB RAM и 64 GB свободно пространство на диска.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...