„Влачете и пуснете“ (Drag and Drop) в Командния ред на Windows (cmd)

Ще ви покажа един доста полезен трик в Командния ред на Windows (cmd)

Влачете и пуснете“ (Drag and Drop) за лесно писане на път до папка. Повечето команди изискват от вас, или имат опции, при които е нужно въвеждането на пълен път до дадени файлове или папки, но въвеждането на дълъг път може да бъде отегчаващо и изморително, особено когато сгрешите някой знак и трябва да започнете отначало. Например, в Windows 7, пълният път до папката Accessories (Аксесоари) в Старт Менюто е: C:UsersTimAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsAccessories Кой иска да пише всичко това ръчно? Не и аз. За щастие има трик за Командния ред, който прави всичко това по-лесно: „влачете и пуснете“ (drag and drop). Просто отидете до папката, която на която искате да въведете пътя чрез Windows Explorer. След това, влачете папката до Командния прозорец и я пуснете там. Като магия, пълният път до папката е написан, спестявайки ви доста писане, зависещо от това колко дълъг и сложен е пътят до папката.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...