Избор на правилната версия на Linux Mint

Linux Mint е една от най-популярните дистрибуции на Linux. Тя е известна с лесната си употреба, стабилността и сигурността си.

Съществуват няколко версии на Linux Mint, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци.

Изборът на правилната версия на Linux Mint е важен за оптимална работа. Трябва да изберете версия, която отговаря на вашите нужди.

В тази статия ще се фокусираме върху избора на правилната версия на Linux Mint

Cinnamon, MATE или Xfce?

Линукс Минт идва с три различни версии, всяка от тях е с различна работна среда.

CinnamonНай-модерния, иновативен и пълно функционален работен плот
MATEПо-традиционен и по-бърз работен плот
XfceНай-лекият работен плот

Cinnamon

Най-популярната версия на Линукс Минт е изданието със Cinnamon. Cinnamon се разработва основно от и за Линукс Минт. Той е лъскав, красив и пълен с нови функции.

Ако имате по-нов компютър, може да изберете версията Cinnamon на Linux Mint. Тя е една от най-популярните версии на Linux Mint и използва Cinnamon работна среда. Тя е изключително лесна за употреба и предлага много функции и настройки.

Mate 

Ако имате компютър с по-малко ресурси, може да изберете версията Mate на Linux Mint. Въпреки че липсват няколко функции и развитието му е по-бавно от Cinnamon, MATE използва по-малко ресурси и може да работи по-бързо на по-стари компютри.

Xfce

Xfce е най-леката работна среда. Тя не поддържа толкова функции като Cinnamon или MATE, но е изключително стабилна и много икономична откъм употреба на ресурси.

Разбира се, и трите десктопа са страхотни. Някои от тях имат по-вече функции от други, някои работят по бързо от други или използват по-малко ресурси от други, но всички те са страхотни алтернативи едни на други и избирането на правилния е преди всичко въпрос на вкус.

Освен своите функции и производителност, Cinnamon, MATE и Xfce също представят три различни работни среди, с различни менюта, различни панели и инструменти за конфигуриране. Най-подходяща за вас е тази, където се чувствате у дома.

Официална страница

Изтегли: Linux Mint

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...