Какво е Добавка (Add-ons) в Mozilla браузърът и за какво служи ?

Браузъра Mozilla Firefox е преведен на множество езици, отличава се с завидна лекота и бързина на работа, вграден модул за търсене в най-известните търсачки и още много други възможности.

Едно от най-интересните му качества е възможността за добавяне на всевъзможни добавки, които увеличават възможностите на браузъра според това, което ви е необходимо и в същото време не се отразяват забележимо върху бързодействието на браузъра и заеманите от него системни ресурси.

Какво е “Добавка” (Addons) ?

Добавките са малки парчета софтуер, които добавят нови функции към Вашата инсталация на Mozilla Firefox. Добавките могат да подобрят Firefox с нови функции, чуждоезикови речници, или променят визуалният му вид. Чрез добавките, можете да персонализирате Firefox да отговарят на Вашите нужди, Изисквания и вкусове.

Има няколко вида добавки, които персонализират Firefox по различни начини:

  1. Extensions – добавят нови функции към Firefox или изменят съществуващата функционалност. Има “Добавки” (разширения), които Ви позволяват да блокирате реклами, сваляне на видео от интернет страници, интегриране на социалните сайтове и мрежи, и да добавите функции, които виждате в други приложения.
  2.  Themes – променят целия облик на Firefox, включително икони, цветове, диалогови прозорци, както и други визуални стилове.Използват изображения за фон, за да персонализирате вашите Firefox ленти с инструменти.
  3. Search Providers – добавят допълнителни възможности за избор в полето за търсене с падащо меню. Тези “доставчици” ви позволи бързо да намерите всеки сайт.
  4.  Dictionaries & Language Packs – Речници & Езикови пакети добавят поддръжка на допълнителни езици към Firefox.
  5. Plugins – Плъгините помагат на Firefox да покаже или разбере различни видове медия, като например Adobe Flash or Apple Quicktime.

 

Fedya Serafiev

Федя Серафиев

Федя Серафиев е собственик на сайта urocibg.eu. Той намира удовлетворение в това да помага на хората да решават и най-сложните технически проблеми. Сегашната му цел е да пише лесни за следване статии, така че подобни проблеми изобщо да не възникват.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу: