Какво е Добавка (Add-ons) в Mozilla браузърът и за какво служи ?

Браузъра Mozilla Firefox е преведен на множество езици, отличава се с завидна лекота и бързина на работа, вграден модул за търсене в най-известните търсачки и още много други възможности.

Едно от най-интересните му качества е възможността за добавяне на всевъзможни добавки, които увеличават възможностите на браузъра според това, което ви е необходимо и в същото време не се отразяват забележимо върху бързодействието на браузъра и заеманите от него системни ресурси.

Какво е “Добавка” (Addons) ?

Добавките са малки парчета софтуер, които добавят нови функции към Вашата инсталация на Mozilla Firefox. Добавките могат да подобрят Firefox с нови функции, чуждоезикови речници, или променят визуалният му вид. Чрез добавките, можете да персонализирате Firefox да отговарят на Вашите нужди, Изисквания и вкусове.

Има няколко вида добавки, които персонализират Firefox по различни начини:

  1. Extensions – добавят нови функции към Firefox или изменят съществуващата функционалност. Има “Добавки” (разширения), които Ви позволяват да блокирате реклами, сваляне на видео от интернет страници, интегриране на социалните сайтове и мрежи, и да добавите функции, които виждате в други приложения.
  2.  Themes – променят целия облик на Firefox, включително икони, цветове, диалогови прозорци, както и други визуални стилове.Използват изображения за фон, за да персонализирате вашите Firefox ленти с инструменти.
  3. Search Providers – добавят допълнителни възможности за избор в полето за търсене с падащо меню. Тези “доставчици” ви позволи бързо да намерите всеки сайт.
  4.  Dictionaries & Language Packs – Речници & Езикови пакети добавят поддръжка на допълнителни езици към Firefox.
  5. Plugins – Плъгините помагат на Firefox да покаже или разбере различни видове медия, като например Adobe Flash or Apple Quicktime.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...