Как да инсталираме KDE Plasma 5.27 LTS на Kubuntu 22.10?

Добра новина за потребителите на Kubuntu 22.10, най-новата и най-голяма серия на KDE Plasma 5.27 LTS вече е достъпна за инсталиране в официалното хранилище на Kubuntu Backports PPA.

Kubuntu 22.10 (Kinetic Kudu) беше пуснат миналата година на 20 октомври с десктоп средата KDE Plasma 5.25.5, но бързо получи актуализацията KDE Plasma 5.26

Ако искате да инсталирате KDE Plasma 5.27 на Kubuntu 22.10, можете да следвате следните стъпки:

Инсталиране на KDE Plasma 5.27 LTS

Отворете терминал и изпълнете следните команди, за да се уверите, че всички системни пакети са актуализирани до последната им версия:

sudo apt update
sudo apt -y full-upgrade
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports

След като PPA хранилището Kubuntu Backports вече е инсталирано успешно, можете да надстроите инсталацията си Kubuntu 22.10 (Kinetic Kudu) до работната среда KDE Plasma 5.27 LTS, като изпълните следните команди:

sudo apt update
sudo apt -y full-upgrade

Това е голяма актуализация и ще отнеме известно време, в зависимост от скоростта на интернет и компютърните спецификации. След като всички тези пакети са изтеглени и инсталирани, трябва да рестартирате компютъра си, за да се насладите на новата десктоп среда KDE Plasma 5.27 LTS.

KDE Plasma 5.27 LTS е дългосрочно поддържана версия, която ще получава актуализации за няколко години.

Имайте предвид, че KDE Plasma може да изисква по-голямо количество ресурси от компютъра ви в сравнение с други графични интерфейси.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...