Как да копирате текст от изображения с помощта на Snipping Tool в Windows 11

Как да копирате текст от изображения с помощта на Snipping Tool в Windows 11

Windows 11 предоставя на потребителите удобен начин за копиране на текст от изображения чрез инструмента Snipping Tool (Инструмент за изрязване). Microsoft добави възможности за OCR (оптично разпознаване на знаци) към инструмента за изрязване, който ви позволява бързо да вземете текст от всяко изображение.

Извличайте текст от всяко изображение без усилие, независимо дали е стара разписка, екранна снимка или снимка на вестник.

Тази статия ще ви научи как да използвате този инструмент стъпка по стъпка, за да извлечете текст от изображения с лекота.

Отворете Инструмента за изрязване (Snipping Tool)

За да започнете, навигирайте към "Start" менюто на Windows 11 и напишете "Инструмент за изрязване". Изберете го от резултатите, за да го отворите.

Инструмент за изрязване

Кликнете на трите точки в дясно и изберете Отваряне на файл

Отваряне на файл

Изберете изображението кое желаете и натиснете Отвори

След като изображението се зареди в инструмента за изрязване, кликнете върху бутона „Действия върху текст“ (заоблена квадратна икона с три реда вътре) в лентата с инструменти.

Действия върху текст

Инструментът ще анализира вашето изображение и ще подчертае идентифицирания текст, както е показано по-долу.

Сега можете да изберете „Копиране на целия текст“, за да копирате целия идентифициран текст на изображението.

Ако желаете да копирате само определена част от текста, го маркирайте, след това кликнете с десния бутон върху него и изберете „Копиране на текст“ или натиснете Ctrl+ C.

Сега вече можете да поставите копирания текст в програма за текстообработка.

поставяне копирания текст в програма за текстообработка

Както можете да видите по-горе, инструментът върши страхотна работа за разпознаване и извличане на текст от изображения.

Функцията за текстови действия е способна да извлича текст от изображения на голямо разнообразие от езици.

Забележка:

Тази нова функция за текстови действия е налична само във версия на инструмента за изрязване 11.2308.33.0 или по-нова. За да използвате тази функция, уверете се, че сте актуализирали инструмента за изрязване до последната налична версия.

Заключение

С помощта на Snipping Tool в Windows 11 може лесно да копирате текст от изображения, без да се налага да преписвате всичко ръчно. Следвайки горепосочените стъпки, ще можете бързо и удобно да извлечете текст от изображения и го използвате по желание. Този инструмент прави работата по копиране на текст лесна и ефективна.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...