Как да получим достъп до системната конфигурация (MsConfig) в Windows 11?

Инструментът за конфигуриране на системата известен също като msconfig.exe, се зползва за управление на опциите за стартиране и зареждане на Windows, както и за отстраняване на проблеми с производителността и стабилността.

MsConfig е една от най-използваните команди за всяка операционна система Windows. Чрез контролиране на стартиращите програми потребителите ще могат да подобрят времето за стартиране на своите устройства.

Какво представлява инструментът за системната конфигурация?

MSConfig е универсален инструмент, който може да управлява процеса на стартиране на вашия компютър. Можете също да го използвате за отстраняване на проблеми със стабилността и производителността.

MSConfig е системна помощна програма, която може да отстранява неизправности при стартиращи процеси на Microsoft Windows. Той може да активира или деактивира софтуера, драйверите на устройства и услугите на Windows, които се изпълняват при стартиране, и може да промени параметрите на зареждане.

Достъп до MsConfig в Windows 11 с помощта на Run

Кликнете на Windows + R

Въведете msconfig и натиснете клавиша Enter или кликнете върху OK

Msconfig

След което MsConfig ще се отвори и можете да промените желаните от вас настройки .

Msconfig

Достъп до MsConfig с помощта на командния ред в Windows 11

Кликнете на Windows + S

Въведете cmd и изберете Команден прозорец

cmd

Стартирайте го като администратор

Въведете командата msconfig и натиснете Enter

cmd, MsConfig

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Telegram Logo
Avatar photo

Fedia

Здравейте, urocibg.eu е независим уебсайт, който е създаден и подържан от мен – Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2008 година и съдържа статии, съвети, ръководства, новини и програми за Windows, Android и Linux. Ако имате въпроси относно възможностите за реклама в сайта или за връзка с мен ТУК.

Може да харесате още...